Baconpasta

Den här pastan är urenkel att göra och dessutom jättegod.
Det här behöver du för 2 jätteportioner eller 4 små portioner:

  • 2 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 2 pkt matlagningsgrädde
  • 1 ask färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • en liten bit blåmögelost (kvibille)
  •  grovmalen svartpeppar och salt

1) Klipp baconen i passliga bitar fräs upp i en panna tills de får en fin gyllenbrunfärg,lägg baconen på en tallrik med hushållspapper på och få bort överflödigt fett.
2) Hacka löken,dela champinjonerna i slantar och strimla paprikan och fräs upp grönsakerna tills de är "al dente"tillsätt baconen i grönsaksblandningen.
3) Häll över grädden och smula ner mögelosten ,riv ner vitlöken och peppra(salta efter behov)

Sedan är det bara att servera med nykokt pasta  tex.tagliatelle eller fettucine (tillhör mina favoriter)och avnjut en god middag!Servera med färsk baguette för att få upp det sista av såsen på tallriken :) Mmm

Kommentarer
Postat av: Jenni

Låter riktigt smarrigt det där! Älskar kombinationen med blåmögelost och bacon! Det låter lovande, mums!

2008-11-30 @ 14:21:42
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters