Farfalle pasta med aubergine
Det här är en lätt middag som känns lyxig! Du behöver:
- Farfalle pasta(funkar bra med vilken pasta som helst)
- En aubergineplanta
- En ask färsk shitakesvamp
- 1-2 Klyftor vitlök
- 1 msk Grönsaksfond
- Lite pinjenötter(rostas)
- Grovt riven parmesan
- Grovmalen svartpeppar,flingsalt
- Lite rapsolja att steka med
1)Skär auberginen i tärningar(lägg ett hushållspapper på en tallrik och salta auberginen så att den inte blir så blöt när du steker den).Dela svampen i passliga bitar.Koka pastan.
2)Bryn aubergine och svamp,tills de blir gyllenbruna.Riv vitlöken och blanda den med grönsakerna,tillsätt grönsaksfond och grovmalen svartpeppar
3)Rosta pinjenötterna i en panna utan fett,tills de fått fin färg.
4)Lägg upp pastan på ett fat med kant,häll över grönsaksblandningen,strö över pinjenötterna och riv parmesan på.Klart för servering!
Kommentarer
Trackback