Kanelbullar

Enkla, hederliga kanelbullar! Goda och söta!

  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl (840-900gram)
  • ½ msk kardemumma
1) Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg i smöret.
2) Finfördela jästen i en bunke och häll i degspadet (fingervarmt) Rör till jästen löst upp sig.
3) Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.  Jäs i ca. 45 minuter.

Kanel & Kardemummafyllning: 75gram smör, 1dl strösocker, 2 msk kanel och ½ msk kardemumma
Hallon & Mandelmassefyllning: 75gram smör, 250gram riven mandelmassa, 6 msk hallonsylt

Snurror ca. 35 st.
1) Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangulär kaka.
2) Bred på någon av fyllningarna. Rulla ihop från långsidan .
3) Skär varje rulle i cirka 18 bitar, ställ dem med snittytan ner på ett bakplåtspapper eller i formar.
4) Låt jäsa i 30-40 minuter till. Sätt ugnen på 250 grader.
5) Pensla snurrorna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten i ugnen i ca. 8 minuter!


Gott att servera varm choklad med vispad grädde till! Det gjorde jag ikväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters