Scones
Dags för "Afternoon tea"med varma scones som serveras med jordgubbssylt och färskostgrädde tillsammans med en stor kopp te.
Det här receptet är för 16 st scones(jag brukar halvera satsen när jag inte vill göra så många scones)
Du behöver:
Det här receptet är för 16 st scones(jag brukar halvera satsen när jag inte vill göra så många scones)
Du behöver:
- 7 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 msk bakpulver
- 100 gram smör el.margarin
- 4 dl mjölk el.filmjölk
Sätt på ugnen 220 grader
1)Blanda alla torra ingredienser tillsamman i en skål.Tillsätt smöret"nyp" in det i degen.Blanda ner vätskan försiktigt,rör så lite som möjligt.Forma degen till en stång och dela den i 16 delar och lägg dessa i muffinsformar,strö över lite strösocker.Grädda sconesen i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Servera med:
- 1dl vispgrädde
- 1/2 kvarg(kesella i Sverige)
- 1 msk socker
- jordgubbssylt
- Vispa grädden, tillsätt kesella och socker
Kommentarer
Trackback