Böngryta

Böngryta som jag nyligen gjort, enkel och god till
4 pers el. 2 jätteportioner

  • 400 gr köttfärs
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk minimajs
  • 1 burk kidneybönor
    (skölj bönorna i ett durkslag)
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk Ajvar relish
  • 1 1/2 msk kalvfond el. 1/2 köttbuljongstärning
  • 1 klyfta krossad vitlök
  • lite chili, salt, peppar
  • en nypa strösocker för att förhöja smaken

1)Bryn köttfärsen i lite olja,tillsätt sedan kalvfonden
2)Hacka löken tillsätt den i köttfärsen
3)Häll i vita bönorna, kidneybönorna och krossade tomaterna, dela minimajsen i passliga bitar!
4)Tillsätt Ajvar relish, krossad vitlök, chili, salt, peppar och en nypa socker
5)Låt småputtra i ca 5 min på mellanvärme

Servera med en grönsallad med rädisor och en bit vitt bröd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters