Gi-mat alá Carro

Jag försöker dra ner på onödiga kolhydrater och kör mycket Gi-mat,
här är ett recept man kan göra till middag som är gi-smart!

  • 500gram nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • salt och peppar
Bulgursallad:
  • 5 dl kokt bulgur
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 dl tärnad gurka
1) Sätt ugnen på 200 grader, Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke.
2) Forma färsen till avlånga biffar (man kan trä på dem på spett om man vill det)
3) Sätt in järparna/biffarna in i ugnen i ca. 15 minuter eller tills dom är genomstekta.
4) Koka bulgurn enligt anvisningarna.
5) Skär paprikan,rödlöken, äpplet och gurkan i små bitar, som sedan blandas ner i bulgurn.
6) Blanda om och smaksätt med salt och peppar

Enkelt och nyttigt recept som passar många hem! Kan servera varmsås, tzatziki eller annat gott till biffarna!
(kolla bland såser och röror)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters