Klassik biff à la Rydberg

Här kommer ett recept från just boken " Hela Sveriges Husman", till er som inte köpt den än! Jag älskar rätten biff à la Rydberg och tycker det är en riktig klassiker!
(4 personer)

  • 500gram oxfilé
  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 äggulor
  • worcestersås
  • riven pepparrot eller dijonsenap
  • smör, salt och peppar
1) Skala potatisen och skär i cm stora tärningar, skala och finhacka löken.
2) Stek potatisen långsamt i 2 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti.
3) Strö persilja över potatisen och lägg upp på ett fat och håll den varm.
4) Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk smör.
5) Skär köttet i liknande cm stora tärningar, krydda med salt och peppar. Stek hastigt i smör tills köttet är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen.

Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap! Mumsigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters