Limpa bröd

Bröd som är kanon bra att ha till buffér, stora sällskap eller annat skoj! Enkel smak, passar perfekt till olika röror!

  • 100g jäst
  • 100g smör
  • 1L mjölk
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 ägg
  • ca 3L mjöl



1) Smula jästen i en degbunke, smält smöret och tillsätt mjölken.
2) Värm blandningen till 37grader (fingervarmt), rör ut jästen i en del av vätskan.
3) Tillsätt salt, socker , det mesta av äggen, lätt vispade, resten av degvätskan och nästan allt mjöl.
4) Arbeta den smidig och låt jäsa övertäckt ca. 1tim.
5) När degen är färdig så dela deni fyra delar. Dela sedan varje del i fyra delar eller två delar och rulla ut till smala plåtlånga bröd.
6) Jäs ca 20 min, pensla med resten av äggen och grädda i 225grader i ca 10 min

Tips till lite lyxigare bröd är att strö över havssalt och kanske tex. timjan på brödet!
Utseendemässigt kan du göra brödet precis som du vill!

Kommentarer
Postat av: Ninni

Vilket superbra och enkelt recept,så ska det vara inget krångel!ska testa det:)

2008-10-08 @ 23:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters