Rosolli

Idag blev det en sen lunch som bestod av Rosolli och skinksmörgås med Dijonsenap och mitt lunchsällskap var "Tjorven och Mysak" på Tv 4... Rosollin passar bra till julbordet och nyårsbuffén.                      
Hälsningar Nina


Detta behövs:
  • Några kokta morötter
  • Några kokta rödbetor (funkar bra med inlagda också)
  • En liten gul lök välj shalottenlök om du vill ha en mildare smak
  • Saltgurka
  • Lite krossad nejlika
  • Salt, grovmalen peppar och liten gnutta socker


Tillbehör:
  • Roquefortost eller Chevréost
  • Kapris
  • Gräddfil och dijonsenapsdressing
  • Grädde med lite rödbetsspad för en härlig rosa färg

Gör så här:
  1. Koka morötterna och rödbetorna. Låt dom svalna.
  2. Tärna morötterna, rödbetorna, löken och saltgurkan. Blanda ner allt i en skål.
  3. Krossa lite nejlika i en mortel och blanda ner i salladen och salta, sockra lite och peppra. Rör om. Lägg upp i en vacker skål eller på ett vackert fat.
  4. Servera med valfritt tillbehör.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters