Het pastarätt

Igår var vi förbi våra kompisar "JoMat" och tillagade denna goda och otroligt enkla rätt!
(4 port)
 
  • Färsk pasta
  • 1 kg kyckling
  • Champinjoner
  • Cocktailtomater
  • 1 chili
  • 1 burk Cremé fraiche tomat&basilika
  • ca. 4 dl matlagningsgrädde
  • Färsk basilika
  • Färsk rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt & Peppar
  • Cayenne
1) Strimla kycklingen i valfri storlek, bryn dem med lite smör eller olja.
2) Skär champinjonerna, cocktailtomaterna (tog själv bort kärnhuset) chilin och släng ner det i tillsammans med kycklingen.
3) Blanda sedan ner cremé fraiche och matlagningsgrädden och låt koka ihop. Lägg sedan ner basilikabladen, rosmarin,tomatpurén och expermintera med kryddor!
4) Koka upp den f'ärska pastan enligt anvisningar

(Tänk även på att ha en stor gryta eller stekpanna, det tänkte inte vi på och gjorde såsen separat men då fick vi möjligheten att smaka oss fram först innan kycklingen hälldes i)

Garnera gärna med ruccola och riven mozzarella till!
Som pricken över i:et så hade vi baguette och doppade den goda såsen i!

 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh, det verkar gott, härligt med lite hetta. Skulle behövas här, vaknade i morse och det var -9, lite kallt för min smak.



Ha en mysig Alla hjärtans dag!

2009-02-14 @ 13:06:20
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters