Marinerade jordgubbar

Detta är ett recept som vi hade på restaurangskolan som dessert. Gick första året på gymnasiet och tyckte att det var hur tokigt som helst att använda sig av sprit i matlagningen, framför allt i desserter.
(Detta recept är på 10 personer...)

  • 3 liter jordgubbar
  • 1 dl grand marinier *
  • 1 dl sockerlag
  • 1 l  creme fraiche
  • 1 st vaniljstång
  • ½ dl florsocker (fungerar med vaniljsocker också)
  • Hackad mynta
1) Rensa jordgubbarna, Dela dem på mitten eller hur du själv vill ha dem.
2) Häll både sockerlagen och spriten på dem tillsammans med myntan. Låt stå i kylen någon timme.
3) Vispa cremé fraichen tillsammans med florsockret, den utskrapade vaniljen från vaniljstången till en hård creme.


 Lägg jordgubbarna i en djup tallrik (eller vad ni har för skoj) och gör ett stort fint ägg av creme fraichen med en varm sked. Lägg i mitten på tallriken på jordgubbarna och dekorera med mynta! Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters