Dillpesto

Den här dillpeston passar bra till grillade laxmedaljonger och nykokt färsk potatis...

Detta behövs:
  • 3 msk skalade mandlar
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finriven parmesan
    eller västerbottenost
  • 1 dl olivolja
  • En nypa salt och svartpeppar 
  1. Mixa mandlarna fint i en mixer.
  2. Tillsätt dillen, vitlöken och den rivna osten. Tillsätt oljan och kryddorna.
  3. Om du vill ha en mer "rinnig" pesto tillsätt mer olja.
  4. Förvara peston i en ren glasburk, den håller 3-4 dagar i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters