Bärkräm

Nu när det är sommar så är det väldigt gott med bär och här kommer ett enkelt recept på en bärkräm.
  • 1/2-1 kg färska eller frysta bär jordgubbar,hallon,blåbär eller krusbär
  • 1-1 1/2 dl strösocker
  • Lite frön från en vaniljstång eller lite äkta vaniljs frön på burk(kan uteslutas)
  • 1-2 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl blandat med en 1/2 dl vatten

  1. Koka upp bären tillsammans med vatten,socker och vanilj. Rör om.
  2. När bären är mjuka rör ihop potatismjöl och vatten och häll i det i bärblandningen.
  3. Låt hastigt koka upp igen tills det har " tjocknat" till lite.

    Servera med vispad vaniljvisp i glas med fot eller bara som den eller med mjölk.
    Mummsfilibabba...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters