Thailändsk currygryta

Alltid gott med smaker från Thailand! Detta är en vegetarisk rätt som är både enkel och nyttig!

  • 2 msk röd currypasta
  • 6 medelstora scharlottenlökar (finhackade)
  • 2 röda paprikor (stimlade)
  • 2 morötter (skurna som tändstickor)
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 torkade  eller färska limeblad
  • 100gram champinjoner
  • 150 gram bambuskott
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 dl sojamjölk
  • 200gram böngroddar
  • 2 huvuden bokchoy (skivade)
  • En knippe koriander      
    Bak choy
  1. Värm upp en stekpanna/wok och lägg i currypastan och torrfräs i ca. 30 sekunder.
  2. Tillsätt löken, paprikan och morötter, woka på hög värme tills grönsakerna blir lite bruna i kanterna. Blanda då ner buljong och limeblad.
  3. Låt sjuda i 5 minuter och tillsätt sedan svamp, bambuskott,kokosmjölk och sojamjölken. Värm i ytterligare 15 min på svag värme men det får inte koka!
  4. Tillsätt böngroddar och bok choy och värm en liten stund Rör sist ner koriander och servera!

Servera gärna ris eller nudlar till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters