Thailändsk currygryta
Alltid gott med smaker från Thailand! Detta är en vegetarisk rätt som är både enkel och nyttig!
- 2 msk röd currypasta
- 6 medelstora scharlottenlökar (finhackade)
- 2 röda paprikor (stimlade)
- 2 morötter (skurna som tändstickor)
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 torkade eller färska limeblad
- 100gram champinjoner
- 150 gram bambuskott
- 1 dl kokosmjölk
- 3 dl sojamjölk
- 200gram böngroddar
- 2 huvuden bokchoy (skivade)
- En knippe koriander Bak choy
- Värm upp en stekpanna/wok och lägg i currypastan och torrfräs i ca. 30 sekunder.
- Tillsätt löken, paprikan och morötter, woka på hög värme tills grönsakerna blir lite bruna i kanterna. Blanda då ner buljong och limeblad.
- Låt sjuda i 5 minuter och tillsätt sedan svamp, bambuskott,kokosmjölk och sojamjölken. Värm i ytterligare 15 min på svag värme men det får inte koka!
- Tillsätt böngroddar och bok choy och värm en liten stund Rör sist ner koriander och servera!
Servera gärna ris eller nudlar till!
Kommentarer
Trackback