Våffeldagen

Den 25:e mars ,alltså imorgon är det våffeldagen och då ska man ju självklart äta våfflor. Här kommer ett recept på frasvåfflor och god blåbärsmascarpone.

FRASVÅFFLOR CA 10 ST

  • 3 DL VETEMJÖL
  • 2 1/2 DL VICHYVATTEN ELLER MINERALVATTEN
  • 2 1/2 DL VISPGRÄDDE
  • 25 G SMÖR,SMÄLT
  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.Vispa grädden tjock.
  2. Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten,och sedan den vispade grädden.
  3. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Lägg 3/4-1 dl smet per lagg.
  4. Grädda våfflorna guldbruna. Låt våfflorna svalna på ett galler för att behålla frasigheten.
Servera våfflorna med blåbärsmascarpone eller sylt och grädde.






BLÅBÄRSMASCARPONE

  • 1 PÅSE BLÅBÄR(FRYSTA,TINADE)
  • 2 BURKAR MASCARPONE
  • 1-1 1/2 TSK VANILJSOCKER
  • 1 MSK RÅRÖRSSOCKER
Blanda ihop mascarpone, vaniljsocker och rårörsocker.
Rör om.Blanda försiktigt i blåbären. Klart för servering.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters