Mamma Ewas kladdkaka

Mamma Ewas kladdkaka fick vi mailat till oss, detta är tydligen vinnaren i SM- kladdkaka!
"Lent & Kladdig" enligt juryn!



  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 gram smör

    Fudge:
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor (mortlas)
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk honung
  • 200 gram hackad choklad

  1. Sätt ugnen på 175grader
  2. Vispa ägg och socker! Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål med äggvispet!
  3. Smält smör och rör ner i smeten, häll i en smörad/bröad form med löstagbara kanter.
  4. Grädda nederst i ugnen i ca. 20 min. Låt sedan kallna.

Fudge:
  1. Koka upp kanelstänglarna + mortlade kardemumman och honung, tag sedan bort kastrullen från värmen,
  2. Låt dra i 10 min, för att sedan koka upp igen och sila den över den hackade chokladen.
  3. Rör om tills fudgen är slät och bred sedan över kladdkakan.
  4. Ställ in den i kylen så den stelnar.

Servera den goda kladdkakan med grädde!





Kommentarer
Postat av: Anonym

Mums

2009-11-29 @ 14:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters