Hösttips till bordet


Vill man ha lite extra höstfint i sina hem så kan man passa på att utnyttja naturens resurser!
Häromdagen var jag ute och plockade kvistar, löv, blad och rönnbär som hade fallit av träden.
Lät dem torka inne och dekorerade på olika fat i hemmet! Enkelt och kostar ingenting, ger en liten mysig känsla i höstmörkret!

Tips! När du kombinerar ljus i dina kreationer så kan du blöta löven lite grann med en blommspruta, sen ha ständig uppkik så att inte bladen tar eld!
Kram kram Carro


Nya glas!


Nu har jag äntligen köpt dessa underbara vackra och fina glasen Aunt Hobbit!
Hittade dem på Bönor & Blad, Fridhemsplan för 59:-/st!
Perfekt julklapp eller belöning till sig själv!
Me likey!
Hälsningar Carro


Chokladsoppa med vaniljglass


Här kommer en enkel dessert.

Detta behövs:
  • Valios goda mjölkchokladsoppa
  • Vaniljglass el. vaniljvisp
  • Cloettas mandelbiskvier

Får man inte tag på Valios goda chokladsoppa så kan man göra en egen:

1 liten tetra förpackning chokladsås som man värmer upp med kokbar grädde servera soppan varm eller kall med vaniljglass, vispad vaniljvisp el mandelbiskvier. Mums filibabba...


Ninnis hamburgare


Det är ju supergott med hemmagjorda hamburgare och goda tillbehör och lätt är det också.


Detta behövs:

  • 400 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 liten lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • texmexkrydda i påse
  • svartpeppar och salt
Tillbehör:
  • Sallad
  • Tomat
  • Saltgurka
  • Rödlök
  • Ostskivor t.ex. cheddarost
  • Hamburgerdressing
  • Ketchup och senap
  • Pommes Frites
  • Hamburgerbröd


1) Lägg köttfärsen i en bunke, hacka löken fint, riv vitlöken och tillsätt det i köttfärsen. Smula ner brödskivan. Rör om. Tillsätt texmex påsen, peppra och salta. Knäck i äggen och rör om ordentligt.
2) Forma köttfärsen i lagom stora biffar och stek dom ca 3-4 minuter på varje sida på mellanvärme. Tills de är härligt gyllenbruna. Servera genast med goda tillbehör.


Systrarna Yster önskar alla en trevlig och spännande Halloween!




Till alla Ernst fans


Kolla in Ernst Kirchsteigers hemsida på www.ernstkirchsteiger.com Här finns allt möjligt trevligt matrecept, heminredning och produkter formgivna av Ernst bl.a. Helt enkelt en sida med hög "Ernstfaktor" Systrarna Yster gillar sidan :)

Sedan vill vi också påminna om boken "Jul med Ernst" från Forma publishing ett måste för alla Ernst fans.


(Bild lånad från Bokias hemsida)

Höstlöv


Så här vackra är höstlöven i Helsingfors.


Middag med familjen viktigare för kvinnor än män - studie gjord av Knorr




Vi fick tips om denna undersökning från Micael Bindefeld AB. Studien är gjord av Knorr och är genomförd på 1000 svenskar i åldrarna 18-64 år. Studien gäller svenskarnas attityder till mat.

Vi på Systrarna Yster som älskar mat vill gärna föra fram de viktigaste punkterna i studien.


STUDIEN VISAR ATT:

- Nästan 7 av 10 kvinnor anser sig ha huvudansvaret för hemmets matlagning.

- 8 av 10 svenskar tycker att det är viktigt att äta en måltid per dag tillsammans med familjen.

- Däremot äter nära på var tredje svensk i åldrarna 18-25 år sin måltid framför TV:n eller datorn.

- Majoriteten av de tillfrågade tror att den gemensamma måltiden bidrar till att barn blir mer sociala och får bättre 
matvanor och bättre hälsa.

- Flertalet tror också att regelbundna måltider med familjen bidrar till att barnen lättare berättar om problem och
oro som tynger dem.


Svaren varierar dock vad gäller kön och ålder.

- Män, oavsett ålder tycker att de bidrar till jämnställdheten i köket.

- Kvinnorna däremot tycks tydligt ta mer och mer ansvar för matlagningen ju äldre de blir.

- För de flesta familjer räcker i genomsnitt en timme till för att hinna både laga maten och äta den.


Lisa Ekroth, Nordic Brand Manager Knorr kommenterar: "Undersökningen visar att vi tycker att måltiden spelar en viktig roll för barnens utveckling och välbefinnande men också för familjelivet i stort. Med andra ord svenska folket värderar middagstimmen kring matbordet högt."

Systrarna Yster instämmer.

Tänk så viktiga måltiderna är i den hektiska vardagen: att varva ner och koppla av med sina nära och kära vid den gemensamma måltiden.

Vi ser framemot många kommentarer i detta viktiga ämne.


Hälsningar Systrarna Yster









Höstmys


Visst är det trevligt att bänka sig i favoritfåtöljen med en stor kopp te och skorpor med en bra bok, bläddra i inredningstidningar eller se på en film. Visst är det mysigt?! Glöm inte ljusen för extra mysfaktor:) (och att ha uppsikt över ljusen!)



Trevlig höst önskar Nina och Carro


Kakfrossa


Boken "Kakfrossa" skriven av Claes Karlsson är en trevlig flickig bok om småkakornas återkomst, med en massa trevliga och annorlunda recept. Här finns tex. recept på saffransdrömmar passande nu till jul, amerikanska jordnötskakor och kokoskakor med lime bl.a. Spana in boken...



Kikärtsgryta


En kanon god vegetarisk gryta! Lite indisk/thai inspirerat!
4 portioner

  • 5 dl kikärtor (färdigkokta)
  • 1 gul lök
  • 1 stor tomat
  • 150 gram upptinad fryst spenat
  • 2 tsk röd currypasta (eller vilken curry som helst)
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 vitlök
  • 1 msk olja
  • 4 dl kokosmjölk
  1. Hacka löken i små bitar och fräs den tillsammans med vitlöken i en kastrull.
  2. Tillsätt de hackade tomaterna samt spenaten och rör om.
  3. Häll sedan i kikärtorna i grytan och alla kryddor, sist i häller ni i kokosmjölken.
    Låt puttra i 5 minuter och smaka sedan av.
Vegetarisk mat kan vara underbart gott! Lycka till!
Hälsningar Carro

Carros Lasagne


Lasagne är ju så gott och enkelt egentligen!
Här har vi mitt recept som alltid funkar och blir mumsigt!


  • ca. 9 lasagneplatter (3 per lager)
  • 1-2 hackade gula lökar
  • 1 msk smör eller olja
  • 400 g köttfärs
  • 4-5 hackade färska tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • basilika
  • Salt och peppar
  • 1 tsk chilipeppar
Ostsås:
  • 4 msk vetemjöl
  • Ca 6 dl mjölk
  • 2 -3 dl riven ost
  • salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Fräs den hackade löken och köttfärsen i olja/smör
  2. Tillsätt tomatpuré, hackade tomaterna, hackade basilikan och buljongtärningen, låt puttra en stund på svag värme.
  3. Smaka av med salt, peppar och chilipeppar. Eller lägg till en favoritkrydda!
  4. Ostsåsen gör man genom att vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast . Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka några minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.(Häll inte i osten medans det kokar, kan bli grynigt!)
  5. Ta sedan fram en fin ugnsäker form, kolla även på lasagneplattorna hur länge de ska vara inne i ugnen. Kan variera! Börja med att lägga hälften av  ostsåsen i botten och varva sedan med köttfärs, plattor och överst häller du resten av ostsåsen! Riv extra ost och strö över!
  6. Gratinera mitten av ugnen på 220grader, ca 15-20 min (beroende på vad et står att plattorna ska tillagas)
Fixa en fin sallad till och sen är det bara att servera!



Bondens egen Marknad


Systrarna Yster vill tipsa om Bondens Marknad. Det är alltid trevligt att strosa runt och kika på marknaden. Allt är ekologiskt och närodlat vilket Systrarna Yster gillar. Gå in på www.bondensegen.com och kika när det är marknad nära dig. Bondens egen Marknad ska även ha en Julmarknad Lördagarna 12 och 19 december i Tessinparken i Stockholm kl.10-15 missa inte den!



Några trevliga bilder från Bondens egen Marknad i Tessinparken.





Tjejmiddag


Här kommer ytterligare ett tips på en kokbok som jag ska införskaffa mig. Det är nämligen den trevliga boken "Tjejmiddag" skriven av Malou Holm och Åsa Swanberg. En bok fylld med trevliga recept. Kolla in boken!


Nu är den äntligen här Allers Julmagasin


Äntligen är den här Allers Julmagasin, rusade genast iväg och köpte två exemplar ett till lilla mammsen och det andra exemplaret var till mig! Det är ju ett tag kvar till jul men ändå visst är det mysigt att bläddra i denna tidning och få lite inspiration till kommande julpyssel... Jag gillar verkligen tiden innan julen med pyssel, pepparkaksbak och kvällar med tända ljus och värmande glögg det är så mysigt! Här kommer lite handarbetsalster som min söta, duktiga och gulliga mamma gjorde förra året.

Några av mammsens fina handarbetsalster.

Julprydnader, som även kan användas till bordsplacering.
En trevlig present till gästen.

Gästhanduk och brödkorgsdukar med änglar på.

Kah Villa


Kah Villa är ett av mina många smultronställen här i Helsingfors. Den trevliga lilla butiken ligger på Högbergsgatan i Helsingfors. Så har du vägarna förbi eller är på miniweekend här så gör ett besök på Kah Villa. Här finns massor av vackra och trevliga ting bl.a. söta grytunderlägg gjorda av keramik från Rakula (www.rakula.fi) som endast säljs här de finns i olika motiv bl.a. katt, uggla, älg och ödla, kaffe/te urval från Roberts coffee, marmelader, chutneys och senap från skotska Mrs Bridges, pasta i olika smaker, belgisk choklad och man hittar även den finska delikatessen Muikku (små goda fiskar) i örtolja och Vorschmack på burk (som var Mannerheims favoriträtt) som kan serveras med en öl och en isande kall snapps. Förutom allt detta en mängd annat smått och gott. Gå även in och kika på www.kahvilla.fi


Adress: Korkeavuorenkatu(Högbergsgatan) 4
00150 Helsinki Tel:+358 (0)9 676 566                                                 
[email protected]


Trevliga butiksinnehavaren Marie.

Vorschmack

 

Muikku i örtolja

Söta grytunderlägg i keramik från Rakula. Kanske något att önska sig till julklapp eller varför inte ge bort i julklapp!


Marmelad, cutneys och curd från skotska Mrs Bridges.

Körsbärssandwich


Här kommer Systrarna Ysters första julrecept, lite tidigt kanske men här är det i alla fall en enkel dessert att bjuda på vid kommande julmiddagar.
Hälsningar Nina
Detta behövs:

  • Mjuk pepparkaka
  • Ett paket vaniljglass
  • Körsbärssylt

Gör så här:

  1. Dela den mjuka pepparkakan i 1 cm tjocka skivor.
  2. Dela vaniljglassen i passliga skivor så att den passar i den mjuka pepparkakan. Bred på ett lagom tjockt lager körsbärssylt på den mjuka pepparkakan och lägg sedan på glassen och sedan en skiva mjuk pepparkaka till med körsbärssylt på och kläm ihop försiktigt (körsbärssidorna mot glassen).
  3. Lägg upp sandwicharna på ett vackert fat och servera genast eller ställ in i frysen till det skall serveras.

Lindas kladdkaks-muffins


Vi fick ett mail av vår kusins fru Linda, som bjöd oss på kladdkaksmuffin förra lördagen! Inte visste vi att de var sk. "akuta" muffins! De var så fina och goda! Här kommer receptet:

"Ojsan hela släkten är påväg och har inga fler kakformar kvar till tårtan...."


1 sats kladdkaks smet -
1 1/2 dl  vetemjöl
3dl socker
2 ägg
lite salt och lite vanilj socker
100g smör
4 matskedar kakao.

  1. Blanda ihop alla ingredienser, häll smeten i muffins formar och grädda i ugnen!
  2. Dekorera med vispad grädde, gelehallon, tårtljus och stelnad choklad.
- Chokladen gör du genom att smälta blockchoklad i vatten bad och sedan göra streck av det med en gaffel på en plåt som stått i frysen. sätt sedan cholkladen i frysen till det är dax att servera den. Man behöver inte göra streck utan kan göra vad man vill för mönster- enkelt och fint!

Pricken över i blir att strö kakao lite örsiktigt över dem med en tesil.
Obs! Strö på kakaon före du tänder ljusen, annars tar det eld. vet det av erfarenhet....


Höstens utmaningar


Japp, det är höst nu! I alla delar i Sverige har vi börjat märka av kylan och se löven ändra färg! Men jag älskar verkligen hösten, tycker om att klä på mig, i varma koftor och mössor! Känns fint fint!
Det som är lite tråkigt just för min del är att jag nu går på en strikt diet, vilket innebär att det inte blivit så mycket matlagning för min del. Det känns och märks. För matlagningen är ju en sån stor del i mitt liv som jag verkligen älskar! Men å andra sidan är det inte så dumt att sambon min utvecklar sina matlagningskunskaper i köket ett tag!
Jag har även börjat ta tag i mitt körkort, 26 år gammal! (bättre sent än aldrig) och hade min första körlektion igår! Hur kul som helst! Nu vill jag så gärna ta kortet! Mer taggad än någonsin!
Så höstens utmaningar är min viktnedgång samt körkortet! Självklart är utmaningen att se till att ni läsare tycker om vår blogg! Jag ser framemot hösten och vintern! Gör inte ni det?

Glöm inte att skicka in era recept till "man tager vad man haver" och ditt recept på kladdkaka till "Älskade kladdkakor"

Maila in till oss!

Tuddles!


Moussakapanna


Här är en variant på Moussaka och lättlagad är den också.


Detta behövs:
  • 1 stor gul lök
  • 1 aubergine (äggplanta)
  • 400 gr blandfärs (för vegetarisk variant använd sojakross el. hackade champinjoner)
  • 1/2- 1 ask philadelfia färskost
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1-2 msk kalvfond el. grönsaksfond buljongtärning går också bra
  • 1/2-1 dl vatten
  • salt och grovmalen peppar ev. chilipulver
  • olja till stekning

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen med den skivade/hackade löken.
  2. Dela auberginen i kuber och lägg ner det i pannan med köttfärsen och löken.
  3. Fräs upp allt tills auberginen är al  dente. Tillsätt fonden,vatten, den hackade vitlöken och färskosten.
  4. Till sist peppra,chilla och salta efter smak!
Servera med en god sallad och gott lantbröd.          



Kladdkaka by Sara & Elvira


Vi har fått in lite kladdkaksrecept från folk som vill dela med sig till systrarna yster! Hur kul är inte det? Vi fick detta mailat till oss:

"Hej!! Idag har jag och flickorna haft en hemma dag!  Ella ligger sjuk och jag och Elvira ville baka nåt gott! Kladdkaka! Här är mitt och Elviras favorit recept, men hon föredrar mer att äta smeten än själva kakan...!"

2 ägg + 3 dl. socker =vispa!
150 gram margarin =smält!
2 dl mjöl
1 dl kakao
2-3 tsk vaniljsocker
lite lite salt
lite lite bakpulver

Jag brukar bara röra ihop allt tillsammans, brukar funka strålande och mindre disk


In i ugnen på 175 grader i ca. 25 minuter!
Sätt undertiden på kaffet och vispa grädden!
För att sen njuta av en alldeles fantastiskt god eftermiddags kaka!


Lilla Elvira med hennes och mamma Saras kladdkaka!
TACK FÖR INLÄGGET!

Ninas Laxröra


Det här passar utmärkt att fylla baguetterna med eller varför inte med crostinin på mingelpartyt.

Detta behövs:
  • 1-2 Askar Färskost
  • 1 Pkt kallrökt lax, fint srimlad
  • En klick pepparrot på tub
  • Finhackad gräslök
  • Grovmalen svartpeppar och salt
Rör ihop alla ingredienserna och ställ kallt.

Tillbehör till kladdkaka


Här kommer några förslag på tillbehör till kladdkaka som lyxar till den lite extra.

  • Vispad grädde med limeskal. Vispa grädden. Skölj limen under varmt vatten och riv skalet fint. Tillsätt den rivna limen i grädden och tillsätt en nypa socker. Man kan använda apelsinskal istället för lime.
  • Cognacs el. whiskeygrädde. Vispad grädde med en skvätt Cognac el whiskey i.
  • Bailey's grädde
  • Punsch el mörk rom grädde
  • Vaniljglass
  • Lakritsglass
  • Blåbärsglass
  • Bär t.ex. hallon, körsbär el blåbär.
  • Grädde med krossade Mariannekarameller
  • Vaniljvisp

Ninnis favorit kladdkaksrecept à la Monika Ahlberg


Jag vill dela med mig av mitt favorit recept på kladdkaka. Receptet kommer från den fantastiska kokboksförfattaren och matkreatören Monika Ahlberg. Och så klart vill man ju att alla ska få ta del av någonting underbart och ljuvligt gott! (Jag brukar göra halva satsen).

  • 200 gram smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 10 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl

Garnering smält vitchoklad (kan uteslutas). Ringla över den färdiga kladdkakan.

1)Alla ingredienser blandas i det smälta smöret.
2)Häll smeten i en smord bröad form el. en med bakplåtspapper.
3)Grädda i ugnen 175 grader i ca 30- 35 minuter tills kakan just "stannat"

Sedan är det bara att avnjuta denna supergoda kladdkaka med lite vispad grädde. Mmm...




Eevas kladdkaka


Det här kladdkaksreceptet fick jag av min arbetskollega Eeva. Den här kladdisen har en krämig konsistens. Ett smarrigt recept helt enkelt.

Detta behövs:

  • 175 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

1)Smält smöret. Rör ner sockret blandat med kakao och vaniljsocker.
2)Rör ner ett ägg i taget.
3)Blanda ner mjölet, sist grädden.
4)Häll smeten i en smord bröad form el. en form med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och ställ i kylen någon timme. Servera med vispad grädde och hallon.



Systrarna Yster efterlyser kladdkaksrecept


Systrarna Yster älskar kladdkakor! Kladdkakan är och har blivit en stor favorit att bjuda sina vänner på när de kommer på besök! Och nu undrar vi vilket är ert bästa eller favorit kladdkaksrecept?!
Ni kan maila in ert recept, bild på kladdkakan och lite om dig själv, så publicerar vi receptet på Systrarna Ysters blogg. Det är väl en kul idé att dela med sig av sina bästa kladdkaksrecept...

ALLA KLADDKAKRECEPT FINNS UNDER
"SYSTRARNA EFTERLYSER"
Kategorin:  ÄLSKADE KLADDKAKOR


Mailadressen är: [email protected]

Ljuvlig smulpaj med äpplen


Denna ljuvliga och klassiska smulpaj är så lätt att göra och dessutom helt underbart god!
//Nina
Detta behövs:
3-4 äpplen
100 gr smör
1 1/2
dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
kanel
sirap
  1. Skala och skiva äpplena, lägg dem i en ugnsfast form. Strö över lite kanel och ringla över lite sirap.
  2. Lägg smöret i en bunke med vetemjöl, havregryn, strösocker och knåda ihop till en smulig deg.
  3. Fördela smuldegen jämnt över äpplena. Grädda i ugnen på 200°c i ca 25-30 minuter, tills den är vackert gyllenbrun.

Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp. Mmmm mums!

 



Fantastiska glas


som systrarna yster så gärna vill ha! Dessa har setts på olika caféer och hotell. Fick nys om att dom finns att köpas genom Johan & Nyström
Glasen heter Aunt Hobbit (35 cl). Går du in på deras hemsida kan du hitta en sortimentskatalog i pdf-format. Där i kan du således finna glasen!


www.arla.se


En hemsida som Systrarna Yster ofta besöker är www.arla.se Här finns massor av trevliga, snabba recept dessutom produkter och annat aktuellt. Om du inte har varit inne på den här sidan så ta och besök den när du har lite tid över:)



Melody Gardot


Här kommer ett tips på ett mysigt album som värmer i höstmörkret. Det är den amerikanska jazzsångerskan Melody Gardots album "My one and only thrill". Passar utmärkt som bakgrundsmusik på alla kommande mysiga höstmiddagar. Systrarna Yster gillar:)


Pepprig pastasås med pesto rosso och oliver


Här kommer ett recept på en snabb vegetarisk pastasås.

Detta behövs:

  • En stor rödlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • En burk champinjoner el. färska champinjoner
  • Svarta oliver(urkärnade)
  • Röd pestosås
  • En skvätt grädde
  • Grovmalen peppar, salta efter smak

Gör så här:

1) Koka pasta.
2) Skär rödlöken i ringar, hacka vitlöken och skiva champinjonerna. Fräs upp champinjoner, rödlök, svarta oliver och vitlök tills de är al dente.
3) Tillsätt några matskedar pesto rosso,grovmalen svartpappar och grädde rör om. Servera med nykokt pasta.



"Man tager vad man haver" - Annas recept


Fick ett mail från en 25-årig tjej som hittat in till vår blogg! Nya läsare och nya människor! Det är ju kanon bra!Här kommer hennes krämiga biffpasta, som hon gjorde till middag från saker hon hade hemma,vilket var en perfekt "man tager vad man haver" och mailade självklart in till oss! Sånt gillar vi!


"Ja jag är precis 25 år fyllda tjej, upplänning från början men hittat mig ner till fantastiska Skåne, som ÄLSKAR mat!!! Ha det så bra! "
MVH
Anna Pettersson

Krämig biffpasta (2 stora portioner)

2skivor grillad ryggbiff
1 rödpaprika
½ rödlök
margarin
1 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
3 msk thai sweet chilisås
salt, peppar

  1. Koka pasta (jag hade pastahjul), fräs hackad lök o paprika mjuk.
  2. Tillsätt biffen o fräs en liten stund, häll i grädde, mjölk, sweet chili o salt o peppar o låt det puttra medan pastan kokar.
  3. Blanda alltsamman i en kastrull o vips så är det färdigt!

Snabbt o lätt o supergott!

Chokladfestival på Nordiska Museet


Systrarna Yster vill varmt rekommendera den årliga Chokladfestivalen som hålls på Nordiska Museet i Stockholm den 9-11 oktober. Där finns ett 40 tal utställare bl.a. la praline, Betsy Sandberg Choklad och Chokladfabriken AB. Så alla chokladälskare missa inte detta! Mer info finns på www.nordiskamuseet.se

Kokosbrownies


Det här är ett av alla smarriga recept som finns i senaste nr av Elle mat och vin.


Detta behövs:

150 gr smör
2 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
4 msk kokos
2 msk råsocker


  1. Vispa smör, strösocker, kakao, salt, och vaniljsocker till en jämn smet.
  2. Vispa ägg och mjöl poröst, blanda ner den övriga smeten i mjölblandningen, tillsätt kokos. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, strö över råsocker.
  3. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 grader. Ta ut och låt kakan vila tills den har svalnat.

Godast resultat får man om man låter kakan vila i kylen över natten.
Servera med vispad grädde och färska hallon.







Tomatsoppa med tortellini


Här kommer ett tips på en snabb rätt.



Detta behövs:   Tomatsoppa och tortellini


Gör så här: Koka tortellinin, häll av vattnet tillsätt tomatsoppan i kastrullen och låt bli varmt och vips så har du en god och lättlagad lunch eller middag.










Strömmingsmarknad i Helsingfors


Igår var vi en sväng på Strömmingsmarknaden som äger rum 1 vecka i oktober varje år på Salutorget i Helsingfors. Det är så mysigt att vandra runt och kolla, få smakprov på allt gott som säljs. Vi köpte med oss lite skärgårdsbröd, limeströmming, vitlöksströmming, rökt böckling och skomakarlax mums det ska bli såå gott. Det är ett måste att besöka marknaden varje år och jag rekommenderar det varmt om man är på visit i vackra Helsingfors.





Det goda köket


Är du också intresserad av mat och allt i dess kultur? Då gör du rätt i att boka en entrébiljett till "Det goda köket" som kommer hållas i Sthlm den 6-8 november!

Självklart ska systrarna yster gå och kika på allt var dom har att bjuda!
Bla. kommer "matbloggs-priset" koras vilket systrarna yster ska satsa på att ta hem någon gång!
Men rösta gärna på oss iallafall så kan man hoppas på att komma med i tävlingen!




Nomineringar
Alla nomineringar görs via
matbloggspriset.se
Endast dom med namn och postadress kan lämna nomineringar.
Besökare kan endast nominera en matblogg.
Motiveringen måste fyllas i.

Deadline
28 oktober är sista datum för att nominera din matbloggsfavorit.



  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters