Plommondessert med karamelliserade bananer

En liten plommondessert med karamelliserade bananer, jätte god!
(4pers)
  • 4 dl turkisk youghurt (Lindahls)
  • 3-4 msk plommonmarmelad (Dronningholm)
  • 1 1/2 msk mörk sirap
  • 2 st bananer
  • 1 msk rårörssocker
  • liten klick smör till stekning
  1. Blanda ihop youghurt, plommonmarmelad och sirap, (ställ i kylen)
  2. Skiva bananen på snedden. Stek bananskivorna i smör tills bananerna får en fin gyllenbrun färg, strö över sockret och stek bananerna försiktigt tills de får en liten hård yta dock inte bränd!
  3. Häll upp plommondesserten i små söta glas eller dessertskålar, lägg på några bananskivor och strö över lite riven choklad sedan är det bara att servera...

Kom på den här desserten idag,hade ett så stort sötsug så jag
tog mig en iten titt i kylskåpet ...och huxflux så hade jag slängt ihop det här. Det blev riktigt gott med den smör/sockerstekta bananen.
Det blev en knäckig smak :)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters