Rabarberkompott

Den här desserten är pricken över i:et efter en riktigt god middag...
Busenkelt!

Rabarberkompott:

  • ca 500 gr rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ - 2dl vatten
  • En liten skvätt vittvin( kan uteslutas)
  • Fröna från en vaniljstång
  • (Vill man,så kan man reda genom att blanda potaismjöl + vatten)

Tillbehör:

  • Digestivekex
  • Vaniljvisp (vispad)
  1. Skiva  rabarbern , koka upp den med resten av ingredienserna.
  2. Låt den sedan småputtra i ca 10 minuter. Låt svalna.

Lägg upp rabarberkompotten i små portionsskålar eller små vackra glas.
Häll i rabarberkrämen i botten, krossa sedan digestiven och toppa med vaniljvisp! MUMS!

 


Kommentarer
Postat av: Mamma Ewa

Ser jätte gott ut

2010-04-20 @ 14:06:36
Postat av: Tora

Men mums så gott! :)

2010-04-24 @ 19:17:52
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters