Gott Nytt År!


Vi på Systrarna Yster önskar er alla ett gott nytt 2011!
Nästa år kan ni se framemot lite fler videoinlägg och massa annat skoj!
Kärlek till er!
//Carro & Nina

Julen hos mig


God fortsättning på er allihopa!
Vilken härlig och harmonisk jul man haft! Trist att tiden går så fort, när man trivs och myser med ens nära och kära! Proppmätt av all mat och julgodis! Men det är det värt, extra kilona får man ta hand om sen helt enkelt!

Min julafton började med en härlig familjefrukost tillsammans med hela familjen. Min bror Johan med frun Sara och brorsdöttrarna Elvira och Ella. Min syster Jenny, hennes kille Danne och hans mamma Åsa, syster Malin och hennes dotter Lily. Min mamma och plastpappa Leif och självklart jag och Micke! Det blev många runt bordet! Vi passade på att ge julklapparna till min bror och familjen då de skulle vidare efter frukost. Vi gav även vår mor och Leif inramade tavlor på oss, som vi anlitat Emelie Ohlsson för att ta på oss, en härlig vinterdag i Hagaparken! Underbar människa! Och tar fantastiska bilder!

Efter den härliga frukosten, begav sig Micke och jag hem till min pappa och småbröder för att överlämna lite julklappar. Det var mysigt att få träffa dem så där på julafton. Tog en kaffe, snackade skit och myste med hunden Lotta. Sen var det dax igen att åka tillbaka till mamma för att förbereda julmiddagen. Mamma lagade sin berömda jansson och jag dekorerade bordet och pysslade. Vid 15.30 kom Mickes mamma Pia och bror Mattias hem till oss.
Vi drack Glüwein utomhus framför brasan och myste innan vi gick in för att börja med julmaten.
Fantastisk jul med familjen och fina julklappar! Kan man ha det bättre? God fortsättning!

//Carro


Lakritsroten


Sveavägen 107 finner ni detta otroligt charmiga lilla lakritshak! Med ca. 400 olika laktitssorter är man i himlen som lakritsälskare! Känner sig nästan som en av barnen i Pippi Långstrumps filmer, den med godisbutiken. Detta är ett ställe man måste gå till om man just älskar laktrits! Inte nog med att det finns massa favoriter, utan personalen är trevliga och ger en bra service! Vilken tur att detta ställe ligger nära mitt jobb! ;)
//Carro


www.lakritsroten.se


God Fortsättning!


God fortsättning våra fina läsare och vänner!
Hoppas ni haft lika mysig julafton som vi!
KRAMAR
Carro & Nina



I väntan på julen...


Jultiden för mig är en av de bästa tiderna på året. Hemmet är julpyntat, det doftar pepparkaka, hyacint och mandarin. Stämningen är varm med alla tända ljus. Nu är alla julkort skickade och julklapparna inslagna så det är bara att njuta av den här härliga tiden innan julen...

//Nina


Chokladfudge med valnötter


Julgodis är mitt stora projekt detta år! Hur kul som helst!
Detta recept är en mer tung smak och härligt mumsiga! :)
Underbart med nötter!
//Carro


1-2 dl Valnötter
(går bra med annan favoritnöt med)

1 msk smör
1 tsk salt
1 burk kondenserad mjölk
150 gram ljus choklad
200 gram mörk choklad
1½ tsk vaniljsocker

  1. Klä en form med bakplåtspapper (eller använd tupperwares silikonform)
  2. Hacka nötter och häll i dem i en stekpanna och rosta dem lite.
    (OBS! Detta går att göra i ugnen på 175 grader i ca. 10 min om man är osäker)
  3. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna, rör om tills smöret smält.
  4. Hacka all choklad fint och smält i vattenbad! Rör om ordentligt och när chokladen smält häll i mjölken.
  5. När du fått en jämn och fin smet så blanda i nötterna och vanilj! Häll i formen och låt svalna i kylskåpet.

Ta ut fudgen efter ca. 1 timme och skär dem i fina fyrkanter!
Njut tillsammans med kaffet!

Sniglar



På lördagen åts det sniglar...mums

//Nina




Detta behövs till 2 personer

1 burk sniglar 12 st
12 snigelskal

(om man har en snigelpanna behövs det inga skal)

Vitlökssmör:
50-75 gram smör
En knippe persilja (hackas fint)
3-5 vitlöksklyftor (pressade)
Salt efter smak (vitpeppar)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop det rumsvarma smöret, med den finhackade persiljan, pressade vitlöken och salta efter smak.
  3. Låt sniglarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk eller hushållspapper.
  4. Tryck in en snigel i varje skal så långt det går med en liten gaffel eller skedskaft. Fyll därefter på med vitlökssmör tills skalet är fullt, jämna ytan med kniv.
  5. Lägg sniglarna på en ugnsfastform eller på speciella snigelfat, med smörsidan uppåt.
  6. Grädda i ugnen i 8-12 minuter eller tills smöret puttrar.

    Servera med baguette :)










SYSTRARNA YSTER ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG ADVENTSTID





Varma hälsningar

Nina och Caroline


Myspysdag






Idag är en sådan där härlig dag - myspysdag som jag kallar det. Snön faller och det känns sådär mysigt... att bara lalla omkring hemma i sina myspyskläder = mjukisbrallor, raggisar och en varm och härlig kofta. Värma lite glögg, lyssna på musik och fixa lite julpyssel- allt vad det innebär...slå in julklappar, fixa julklappstagar och skriva julhälsningar m.m. Sedan blir det en härlig vinterpromenad till mormor med mamma och lite fika där och sedan komma hem igen och fortsätta sin myspysdag med lite film och god mat kan det bli bättre:) Tjingeling på er kramisar Nina


Knäck


Jag älskar knäck, kola, choklad, you name it! Så knäck är någonting som hör hemma till julen!
Här har ni ett bra knäckrecept, som är enkelt och bra!
//Carro



Knäck
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1 dl skållad och skalad mandel
Knäckformar i papper

Placera knäckformarna på en bricka

  1. Häll i grädde, socker och sirap i en kastrull.
  2. Sätt på medelvärme och låt koka upp under omrörning,sänk värmen lite så att knäcken bubblar stillsamt.
  3. Har man termometer så kan man koka tills smeten är 120 grader, eller ca. 15 min
  4. När du tycker smeten är bra, så lyft kastrullen från värmen och klicka ner smöret och rör om.
  5. Häll över knäcksmeten i ett litermått med pip och häll i knäckformarna, fyll på med hackade mandlar och låt svalna! Lägg dem sedan i fin behållare/burk och förvara i kylen!

Ett annat gott recept är : Chokladknäck
Gör samma grundrecept som ovan men lägg i 2 msk kakao tillsammans med grädden, sockret och sirapen. Hacka valnötter eller pistagenötter istället för mandel om man vill!

Andra advent


Tycker inte ni, att decembermånad går himlans fort!
Jag känner att jag inte rikitgt hänger med, men just denna helg eller framförallt igår så fick jag julkänlsa när jag var hemma hos min familj och bakade pepparkakor! Julmusik, familjen och utanför snöade det stillsamt. Underbart! Min mamma tyckte det kändes precis som julafton :)

Min bror och hans ena dotter var med oss, och han ordnade årets första julsenap till oss, så vi alla fick med oss en varsin senapsburk. Hemligt recept dessutom ;) Imorse så fortsatte jag och min lillasyster med pepparkaksbaket och fick för oss att göra en eget pepparkakshus! Tyvärr gick det inte så bra, då varken hon eller jag är pillriga av oss. Tålamodet svek och som resultat fick vi ett litet skjul till pepparkakshus, men med lite glasyr och pynt kan den gå att rädda! :)


Idag är det andra advent och ikväll blir det julgodisbak hemma hos oss!
Vad har ni andra hittat på denna härliga söndag?

Kramar
Carro

  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters