Sniglar
På lördagen åts det sniglar...mums
//Nina
Detta behövs till 2 personer
1 burk sniglar 12 st
12 snigelskal
(om man har en snigelpanna behövs det inga skal)
Vitlökssmör:
50-75 gram smör
En knippe persilja (hackas fint)
3-5 vitlöksklyftor (pressade)
Salt efter smak (vitpeppar)
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rör ihop det rumsvarma smöret, med den finhackade persiljan, pressade vitlöken och salta efter smak.
- Låt sniglarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk eller hushållspapper.
- Tryck in en snigel i varje skal så långt det går med en liten gaffel eller skedskaft. Fyll därefter på med vitlökssmör tills skalet är fullt, jämna ytan med kniv.
- Lägg sniglarna på en ugnsfastform eller på speciella snigelfat, med smörsidan uppåt.
- Grädda i ugnen i 8-12 minuter eller tills smöret puttrar.
Servera med baguette :)
Kommentarer
Trackback