Sniglar


På lördagen åts det sniglar...mums

//Nina




Detta behövs till 2 personer

1 burk sniglar 12 st
12 snigelskal

(om man har en snigelpanna behövs det inga skal)

Vitlökssmör:
50-75 gram smör
En knippe persilja (hackas fint)
3-5 vitlöksklyftor (pressade)
Salt efter smak (vitpeppar)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop det rumsvarma smöret, med den finhackade persiljan, pressade vitlöken och salta efter smak.
  3. Låt sniglarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk eller hushållspapper.
  4. Tryck in en snigel i varje skal så långt det går med en liten gaffel eller skedskaft. Fyll därefter på med vitlökssmör tills skalet är fullt, jämna ytan med kniv.
  5. Lägg sniglarna på en ugnsfastform eller på speciella snigelfat, med smörsidan uppåt.
  6. Grädda i ugnen i 8-12 minuter eller tills smöret puttrar.

    Servera med baguette :)










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters