Mammsens snabba pastejer

Här kommer ett recept på snabba pastejer att bjuda på till kvällsteet eller med ett glas kall mjölk. Hälsningar Nina

  • Ett paket smördegsplattor
  • Ägg till pensling

Några förslag till fyllningar:

  • Fetaost/soltorkade tomater
  • Västerbottenost, Morfars brännvinsost eller Emmentaler
  • Skinka/ost
  • Tonfisk/dill
  • Brynd köttfärs med lök eller köttfärssås
  • Salami/oliv
  • Färskost/örter
  • Kokt ägg/kokt ris
Gör så här:

1) Låt smördegsplattrona tina. Dela plattorna i två lika stora delar fyll med valfri fyllning i mitten av plattan.
Vik ihop till en triangel och sätt fast kanterna med hjälp av en gaffel.Tryck gaffeln mot kanterna. Pensla med ägg.
2)Grädda i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter tills pastejerna är lite lätt gyllenbruna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters