Mammsens snabba pastejer
Här kommer ett recept på snabba pastejer att bjuda på till kvällsteet eller med ett glas kall mjölk. Hälsningar Nina
Några förslag till fyllningar:
1) Låt smördegsplattrona tina. Dela plattorna i två lika stora delar fyll med valfri fyllning i mitten av plattan.
Vik ihop till en triangel och sätt fast kanterna med hjälp av en gaffel.Tryck gaffeln mot kanterna. Pensla med ägg.
2)Grädda i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter tills pastejerna är lite lätt gyllenbruna.
- Ett paket smördegsplattor
- Ägg till pensling
Några förslag till fyllningar:
- Fetaost/soltorkade tomater
- Västerbottenost, Morfars brännvinsost eller Emmentaler
- Skinka/ost
- Tonfisk/dill
- Brynd köttfärs med lök eller köttfärssås
- Salami/oliv
- Färskost/örter
- Kokt ägg/kokt ris
1) Låt smördegsplattrona tina. Dela plattorna i två lika stora delar fyll med valfri fyllning i mitten av plattan.
Vik ihop till en triangel och sätt fast kanterna med hjälp av en gaffel.Tryck gaffeln mot kanterna. Pensla med ägg.
2)Grädda i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter tills pastejerna är lite lätt gyllenbruna.
Kommentarer
Trackback