Mormors risgrynsplättar

Dessa risgrynsplättar gjorde lilla mormor ofta till mig. Dessa passar perfekt att bjuda på till söndagsbrunchen eller som mellanmål.Man kan även använda sig av mannagrynsgröt.  Hälsningar Nina

Detta behövs:

  • Färdig risgrynsgröt eller snabbrisgrynsgröt
  • 1-2 ägg (beroende på hur mycket du lagar;kan uteslutas men det binder ihop gröten bättre)
  • 1-1 1/2 tsk vaniljsocker
  • En gnutta salt
  • Smör till stekning

Tillbehörs förslag:

  • Hallonsylt och vispad grädde
  • Färska eller frysta blåbär med Mascarpone ost
  • Färska bär eller frukter

Gör så här:

1) Koka snabbgröten enligt anvisning eller använd dig av en färdigkokt gröt. Tillsätt vaniljsocker, en gnutta salt och ägg i kastrullen eller bunken och rör om.
2) Värm en stekpanna med smör i och klicka ut grötblandningen i lagom stora plättar . Stek dem på varsin sida tills de blir härligt gyllenbruna. Servera med tillbehör.


Kommentarer
Postat av: Carro

Påminner lite om pappas spenatplättar! :) Lägga i lite spenat bara! Fint syster!

2010-01-31 @ 21:04:05
URL: http://thevolup.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ni har en award att hämta hos mig!

2010-02-01 @ 16:27:22
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Nina

Jo nästan:)

2010-02-01 @ 16:43:14
URL: http://systrarnayster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters