Mustig korvgryta med chili
Det här är en korvgryta som värmer i vintermörkret.../ Nina
Detta behövs:
1) Tärna korven och bryn den i en panna med smör i tills den har fått en fin färg. Hacka löken och tillsätt den i pannan.
2) Tillsätt det krossade tomaterna, och den rivna vitlöken. Tillsätt hackad chili eventuellt för extra hetta. Tvätta händerna noga efter att du har handskats med chilin! Tillsätt vatten. Låt småputtra.
3) Tillsätt creme fraiche salt och peppar. Låt det småputtra igen. Servera med ris eller pasta.
Detta behövs:
- 400 g Korv (Finsk länkkorv, chorizo eller falukorv)
- 1 Stor gul lök
- 1 Burk krossade tomater (gärna ekologiska) med smak av chili
- 1 Burk creme fraiche
- 1/2-1 dl Vatten
- 3-4 Klyftor vitlök (riven)
- Salt och grovmalen peppar
- Färsk chili beronde på hur stark gryta du vill ha
- Smör till stekning
1) Tärna korven och bryn den i en panna med smör i tills den har fått en fin färg. Hacka löken och tillsätt den i pannan.
2) Tillsätt det krossade tomaterna, och den rivna vitlöken. Tillsätt hackad chili eventuellt för extra hetta. Tvätta händerna noga efter att du har handskats med chilin! Tillsätt vatten. Låt småputtra.
3) Tillsätt creme fraiche salt och peppar. Låt det småputtra igen. Servera med ris eller pasta.
Kommentarer
Trackback