La Murrina - en glasklar känsla av italiensk tradition och design

La Murrina är världens ledande och mest eftertraktade tillverkare av glaslampor och dekor. De representerar en 1000-årig historia av glasblåsarkonst från den lilla ön Murano, belägen en mil norr om Venedig. I enlighet med La Murrinas traditionella tillverkningsmetoder av handblåst glas började La Murrina år 2000 att samarbeta med några av världens mest respekterade och framgångsrika konstnärer och arkitekter. Till dessa hör Karim Rashid, Luca Sacchetti, Dennis Santachiara och Sottsass Associati för att nämna några få. La Murrina har spridits långt utanför Italiens gränser men all tillverkning sker fortfarande för hand på den lilla ön Murano.

Nu har de öppnat sin första butik i Norden på Birger Jarlsgatan 2 i Stockholm och precis som La Murrinas butiker runt om i världen kommer den Nordiska butiken också att representera en sofistikerad och modern italiensk livsstil och förmedla decennier av konstskapande och historia.

Butikscefen Lila Salam på nya butiken på Birger Jarlsgatan säger:

- Sverige har en lång tradition av konstskapande och några av världens främsta glasblåsare, men jag är övertygad om att det finns plats för den italienska glaskonsten i svenskarnas hjärtan.

Systrarna Yster Nina och Caroline



Info: Bindefeld AB
För mer info gå in på www.lamurrina.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters