Hallonscones med mörkchoklad

Häromdagen köpte jag senaste numret ( nr 8) av Drömhem och Trädgård och hittade det här ljuvliga receptet på hallonscones med mörkchoklad och det skulle ju genast testas och gott blev det. / Nina


12 st
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
Smaksättning
  • 1 1/2 dl hallon, frusna
  • 50 g mörk choklad

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen.

2. Häll på grädden och arbeta samman till en deg. Detta kan göras i en mixer om man vill.

3. För hallonscones med choklad: Hacka chokladen och blanda ner den tillsammans med hallonen i degen. För att inte få rosa scones görs detta för hand.

4. Forma degen till bollar och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera varma med smör och ost eller lemoncurd.

TIPS! Om man vill kan man servera sconsen med vispad grädde med lite socker i. För sconsen i sig är inte söta.

Kommentarer
Postat av: Emmas Kök

Wow, ja de ser inte helt fel ut.. Annorlunda med "söta" scones istället för matiga också!

2010-06-30 @ 12:20:49
URL: http://emmaskök.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters