Smarrig pastasallad
Jag bara älskar pastasallader, det är perfekta till picknicken, lunchlådan och att servera på buffèebordet här kommer en smarrig en... Nina
1.Koka pastan och skölj av den. Lägg pastan i en stor fin skål eller på ett vackert fat. Blanda ner soltorkade tomater dela dem i mindre bitar om du vill.
2. Hacka salladen och skiva löken, päronen och tomaterna. Blanda ner det i pastan.
3. Rosta cashewnötterna och solrosfröna i en panna utan olja tills det är gyllenbruna. Och strö över salladen. Till sist så smula över lite fetaost och ringla över lite vinaigrette. Servera med baguette och ost kan inte bli bättre...
- Isbergssallad på kruka och vanlig bladsallad
- 3-4 dl Kokt valfripasta
- Soltorkade tomater i olja/kryddor
- 1-2 Små päron
- 2-3 Tomater
- 1 Rödlök
- 1pkt Fetaost
- 1 dl Cashewnötter/solrosfrön rostade
1.Koka pastan och skölj av den. Lägg pastan i en stor fin skål eller på ett vackert fat. Blanda ner soltorkade tomater dela dem i mindre bitar om du vill.
2. Hacka salladen och skiva löken, päronen och tomaterna. Blanda ner det i pastan.
3. Rosta cashewnötterna och solrosfröna i en panna utan olja tills det är gyllenbruna. Och strö över salladen. Till sist så smula över lite fetaost och ringla över lite vinaigrette. Servera med baguette och ost kan inte bli bättre...
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Vilken god och spännande pastasallad!
Jag gjorde en mer "vanlig" variant igår som tillbehör till kycklinglårfiléer och halloumiost från grillen. Pastan i min sallad var i alla fall dressad i marinad med bl a mixad basilika. Vackert grön blev den!
Hälsar fröken Dill
Trackback