Leilas mannagrynskaka

Den här kakan är en av mina "Leila favoriter" Här kommer Leilas Lindholms goda mannagrynskaka med körsbär från boken "A Piece of cake". Men jag hade inga körsbär hemma så det fick bli med blåbär istället den här gången. Har också testat att ha i frysta hallon även det supergott.
// Nina



2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
150 gmjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl mannagryn
9 dl körsbär
(2 dl frysta hallon el.1 1/2 dl blåbär)

  1. Sätt på ugnen på 200°c
  2. Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt.
  3. Rör ner smöret. Blanda vetemjöl, salt och mannagryn och vänd ner det i smeten.
  4. Kärna ur körsbären.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbarkant, 24 cm i diameter, och tryck ner bären lätt.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.



Kommentarer
Postat av: Mor-Mia

Åhh, jag älskar allt med mannagryn!!!

2010-05-18 @ 10:53:50
URL: http://mor-mia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters