Cocktailparty


Hua, ledsen att jag inte skrivit så mycket på bloggen! Vet knappt vad jag heter längre! Haha! Mycket på jobbet och privat att jag inte stått i mitt kök på länge och fixat! Nu går vi iallafall mot jule-tider och det känns helt fantastiskt! Dock har jag knappt förstått att det börjar närma sig december! Men jag tänkte passa på att njuta i decembermånad så julens härliga tid känns längre! Min sambo och jag tänkte passa på att julhandla redan i helgen!

I lördags så firade vi min pojkväns födelsedag genom att ordna en skön och rolig cocktailfest! Konceptet är att alla gäster fick ta med sig en likör - eller spritsort som vi sedan kunde göra massa drinkar på! Detta är ett charmigt knytkalas med extra touché på. Alla kom klädda i cocktailkläder och ca. 30 personer minglade runt i vår lilla lägenhet! Fantastiskt! :) Självklart gjorde jag några klassiska snittar, Renrullar, chevice och ärtpesto! Blev himlans bra!


Bjuder er på en favoritdrink från helgen!
"Carros Jaccuzzii"

4 cl rom
2 - 4cl pineapple sourz
1 cl roses lime
(kan ha i lite sockerlag)

Blanda allt i en shaker och skaka
Häll upp i martiniglas och toppa med frukt/sockerdricka
Garnera med en limeskiva!


Vinterns Goda Ting


Vinterns goda ting Maten- Julen- Blommorna skriven av Fanny Bergenström och Anna Bergenström är en härlig kokbok / inspirationsbok.  Full med härliga recept: Allt från höstens äppelskördar, sköna vinterfrukostar till julen och vackra dekorationer och blomsterarrangemang. Ännu en bok att lägga till på sin lilla lista:)...
                                                                      Nina




 Bild lånad från adlibris


Flora - smaken av svensk sommar


Nu är det efterlängtade bordsmargarinet Flora tillbaka i butikerna för att återigen bli det självklara valet på de svenska matborden.
Godare än någonsin i nydesignad förpackning tar Flora sikte på platsen som Sveriges bredbara favorit.

Det helsvenska Flora lanseras nu med ett innehåll helt fritt från tillsatser. Bordsmargarinets traditionella recept har förbättrats och baseras på rapsolja som ger Floras dess goda och smakrika karaktär.


För den exklusiva designen står designern Lars Wallin för. Han har arbetat sida vid sida med designbyrån Acne.
I sitt arbete har Lars Wallin lyckats integrera tradition, stil och design från couturens värld.

-För mig kändes det hedersamt och roligt att bli tillfrågad om uppdraget att utforma Floras nya förpackning.
 Bordsmargarinet har en lång tradition och det var även en del av min barndom berättar designern Lars Wallin.



       FLORA FAKTA

- Flora introducerades för första gången år 1965
Flora var det första margarinet som var bredbart direkt från kylen
År 1970 lanserades Floras extrasaltade margarin
- Flora har alltid varit känt för sin unika design och kreativa marknadföring



Info: Bindefeld AB och Unilever


Eftermiddagsfika








Något som jag tycker är mysigt är när man har en liten fikastund med nära och kära eller varför inte bara med sig själv och som sällskap kan man ju ha en mode-eller inredningstidning. En sådan hade jag i eftermiddags... Jag drack en stor kopp med te och åt en croissant med underbart god Chocolate Spread från La Praline som jag köpt från Kahl's kaffe och tehandel. Chocolate Spread passar bra att använda till chokladfondue.
Här kommer Ett litet julklappstips: Ge bort en liten chokladfonduegryta och Chocolate Spread
Nina



Mumsfilibabba...


Det Goda Köket


Igår var jag och min sambo  i Älvsjö på "Det Goda Köket" på Stockholmsmässan.
Jag älskar just sådana här mässor, strosa runt, testa och kolla på olika nyheter. Dock måste jag vara lite skeptisk till själva upplägget. I göteborg när man var på dessa mässor, fick man vid varje monter/stånd en liten provtallrik med deras produkter, här i Sthlm får man köpa eller i bästa fall smaka gratis av någon trevlig bagare och deras bröd. Jag skulle hellre betala mer för entrebiljetten för att få gå runt utan kontanter och kanske få mer tid att uppmärksamma vissa företag.


Nu ska jag slute gnälla och komma till det trevliga! I år blev det inte så mycket mat för mig och M:s del, utan vi hamnade vid Allt om Vin montern och pratade med en  otroligt serviceminded tjej, där vi testade massa olika viner. Nu minns jag faktiskt inte vad hon hette, men otroligt duktig tjej!
The Goatfather var en otroligt spännande rödvin från Sydafrika. Eldig och smakrik!
Tror allt att systrarna yster får börja med en vinkolumn om jag ska dela med mig av alla goda viner! :) Håkan Larsson, vinskribent och även redaktör på Allt om Vin fanns på plats och av honom köpte jag två av hans böcker, med signatur så klart! Glad och trevlig prick!  :)


Håkan Larsson
(synd att jag glömde min riktiga kamera)

 

Det var en otroligt mysig kväll, vi stannade tills de stängde och sista timmen var perfekt att strosa runt i, då hade det lugnat ner sig. Efter vår lilla visit på mässan så åkte vi till Restaurangen KGB, för att testa deras nya meny!
Jag säger bara MUMS! Håll utkik efter favorit restaurang-kolumnen! Så skriver jag om det! :)

// Carro

Farsdag


Grattis på alla pappor där ute på er dag!

Och stort grattis till vår egna lilla papppa just denna dag!

Önskar

Carro & Nina


Kitchen Recipes from the heart of the home


Har hittat en bok att lägga till på min lilla vill ha kokbokslista det är nämligen Nigella Lawson's nya kokbok som än så länge bara finns i engelsk version: Kitchen Recipes from the heart of the home. En riktigt härlig feel-good kokbok i härlig Nigella style...
// Nina

 


Bild lånad från adlibris


Pizza Calzone


Pizza kan ju vara så himla mumsigt, speciellt när man gör den helt själv!
Krävs dock många försök till innan jag kan bli lika proffsig som en pizzabagare. Men kul är det att lattja med degen, bre ut den och strö på ingridienserna som amatören man är.
//Carro



Till pizzadegen
25 gram jäst
2½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
6-8 dl vetemjöl


Tomatsås - se nedan
Riven ost
skivade champinjoner
Rökt skinka, strimlad

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Hällvatten som ska vara fingervarmt i bunken med jästen. Rör om tills det löses upp.
  3. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop degen till en smidig och mindre kladdig deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt med en handduk, 30-40 min.
  5. Medan ni väntar på jästen kan ni ordna med tomatsåsen och skära tillbehören på pizzan.
  6. Sätt igång ugnen på 250 grader. Kavla, bre ut degen i den formen du vill ha på ett bakplåtspapper.
  7. Smeta på tomatsåsen, osten, skinka och champinjerna. Grädda ca 15 min, tills pizzan fått härlig färg!
Tomatsåsen:
1 burk krossad tomater
1-2 tomater
1 lök
paprikapulver
vitlök
Persilja/basilika
salt
Häll ner allt i en blender/mixa så det blir fintmalt
Koka sedan bort allt vatten och reda med lite mjöl, rör ordentligt så inte mjölet blir klumpigt.

Lycka till! Buon appetito!

  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters