Sockerkakor


"Sockerkakor" skriven av Mia Öhrn och Claes Karlsson. Detta är en bok till alla "sockerkaksälskare", här finns en mängd olika varianter på den klassiska och lättgjorda kakan .Fina bilder och smarriga recept. Den här boken vill jag definitivt ha till min lilla samling. Man får sån lust att baka... och varför inte överraska arbetskompisarna med en hemmagjord sockerkaka till fredagsfikat, det är väldigt uppskattat!


Min kära lillasyster


Idag blev det tidig väckning för Systrarna Yster, för att lill Yster skulle åka hem till Sverige igen. Efter nästan tre hektiska dagar med "Madonna yra" (inklusive span) ,konsert, shopping, hälsa på släkt, promenader, fika på stan och annat trevligt och lite sömn så blev dags för min kära lillasyster att åka hem. Dagarna har gått såå fort, och jag skulle ha önskat att det inte gjorde det så att hon skulle ha stannat kvar lite längre... men vi träffas ju snart igen när man går på jobb :). När du läser detta så är du redan hemma hos älsklingen din ;) Här kommer i alla fall lite trevliga och roliga bilder från din vistelse i lovely Helsingfors!

















Queen of Pop


Det var verkligen en oförglömlig kväll igår för Systrarna Yster när vi äntligen fick se the one and only  " Queen of Pop ". Megakonserten var storslagen och hela Helsingfors var i gungning på den unika konsertplatsen Jätkäsaari (Busholmen). Madonna är VERKLIGEN one of a kind och visade vad en snygg, vältränad 50+ stjärna går för, vilket Systrarna Yster likey!





WE LÖÖÖÖV MADONNA!


TeriyakiLax


Ibland blir man lite trött på endast stekt lax och en gräddig sås till, så ibland är det kul att variera sig! Med dessa japanska smaksättningar får man en liten exotisk touché i vardagen!



  • 4 portioner laxfilé
  • ½ dl Teriyakisås
  • ½ msk smör
  • 1 paprika
  • ½ msk pressad lime
  • 1 msk sesamfrö
  • havssalt
  • vitpeppar
  • Champinjoner
  • Purjolök
  • (Färnkål)

  1. Strimla paprika och skär laxen i bitar.
  2. Lägg dem i en plastpåse och häll över teriyakisåsen. Låt marinera i 30 min - 1 timme.
  3. Ta upp laxfiléerna och stek dem i smör ett par min per sida. Salta och peppra.
  4. Strimla och skär grönsakerna i fina bitar och fräs upp dem i lite smör.
  5. Häll limesaft över. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp grönsakerna med fisken ovanpå. Garnera med sesamfrö.

    Servera med valfritt ris  och extra teriyakisås

  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters