Toscakaka
Detta är en kaka jag ofta gör, för den blir ju så härligt god och saftig!
- 2 ägg
- 150gram smör
- 1½ dl socker
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl grädde eller mjölk
- Skvätt pressad citron
Glasyr - 75gram smält magarin
- 1 dl socker
- 1½ msk vetemjöl
- 1½ msk mjölk
- ½ dl honung
- Hackad mandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en rund form (eller använd tupperwares silikonform så slipper du ströbröd och fett)
- Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan och häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 20 min, gör under tiden glasyren.
- Blanda samman alla ingredienser i en kastrull
- Värm massan under omrörning tills allting blandat sig och tjocknat till. (Massan bör ej kokas)
- Bre glasyren över den knappt färdiga kakan (som gräddat i 20 minuter.)
- Låt kakan grädda i ytterligare 15 minuter eller tills den fått en fin färg.
Ta ut kakan och låt svalna! Sen är det bara att mumsa på!
Kommentarer
Postat av: Ewa
En utsökt kaka som smakar mera speciellt när honung finns med i glasyren
Trackback