Min trevliga dag...


Idag var jag och hälsade på mammsen vi fikade på balkongen och hade det mysigt! Vädret här i Helsingfors har varit ljuvligt: strålande sol men det har inte varit så varmt men den som väntar på något gott... Sedan gick vi en sväng till lilla mormor där det återigen blev fika! Nu är jag hemma och funderar på hur jag ska ordna i köket för att få lite mera arbets och -förvaringsutrymme och om jag ska skaffa en till liten hylla till mina kokböcker :) ...
Nej nu ska jag ta en kopp te och titta på repriser av Sex and the city. Jag bara älskar den serien :) Ska bli kul att se "sina vänner" i den nya SATC 2...
Ha det så bra!
Tjingeling på er kramisar Nina


Mrs Beans goda vegetariska pasta


Här kommer en god och gräddig vegetarisk pasta...
//Nina


  • En burk cannellini bönor
  • Fetaost i olja/kryddor
  • 3 klyftor vitlök (pressad)
  • 2 dl Grädde
  • 4 dl Kokt valfri pasta t.ex. skruvar el. farfalle
  • Grovmalen svartpeppar och salt
  • Lite oregano
1. Koka pastan "al dente". Låt pastan vara kvar i kastrullen.
2. Häll av bönorna och häll i dem i kastrullen, tillsätt fetaosten i olja. Pressa i vitlöken.
3. Tillsätt grädden peppra och salta. Låt småputtra. Strö över lite oregano och servera med en god fetasallad.



Grattis på Morsdag!


Vi vill gärna gratta alla mödrar där ute! Och framförallt våra egna!
Ewa och Irma! Tack för att ni finns här för oss, stöttar och tack för att vi har er!


Kuriren


Vi systrar har fått äran att vara med i den finlands-svenska tidningen Kuriren! I veckan släpptes numret i Finland!
Tusen tack Maria Toivola för att vi fick vara med! Eftersom tidningen inte finns i Sverige, så tänker vi lägga ut numret i  bloggen, på något smidigt sätt! I reportaget om oss så delar vi med oss av 6 recept, vissa finns redan på bloggen, då ni följare känner till dessa!

Skriv gärna vad ni tycker om inslaget!
Kanske blir det fler gånger då vi får dela med oss av härliga recept i tidningsformat!
Hälsningar
Carro & Nina


KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KUNNA LÄSA ARTIKELN!

Eskilstuna


Hej allihopa!
Just nu befinner jag mig i Eskilstuna! Jag tänker faktiskt ordna upp mitt körkort! Jag vet, snart 27 år gammal och körkort! Men bättre sent än aldrig! :) Intensiv utbildning i 2 veckor, som tur är så får jag komma hem på helgerna. Så det är anledningen till att jag inte med så mycket blogginlägg! Men håll utkik i bloggen imorrn, då kommer ni få läsa något spännande! Nåt som vi hållit på ett tag och något som vi är otroligt stolta över!Ha det fint!
/Hälsningar Carro

Drack en mumsig soyalatte här i Eskilstuna! Mums!


Gräddig zucchini- och stjälksellerisås


Här kommer en liten vegetarisk rätt i "Man tager vad man haver" anda.
Riktigt gott blev det. Vill man så kan man servera med grillade eller stekta kycklingfiléer till...
/Nina



  • 1 Grön zucchini
  • 3-4 Bladselleri stjälkar
  • 2 dl Grädde
  • 2 Klyftor vitlök skivade
  • Salt,peppar och lite persilada krydda från Krysmyntagården eller lite torkad persilja
  • En skvätt soya
  • Smör till stekning

  1. Skölj och skala zucchinin och bladsellerin. Dela i tärningar respektive skivor.
  2. Bryn grönsakerna i smör tills de är gyllenbruna. Skiva vitlöken och tillsätt den i grönsakerna.
  3. Häll i grädden. Krydda och låt småputtra.
Servera med nykokt färsk potatis och en liten sallad.

 


Kvällsgott...


När jag var och hälsade på mammsen med familj en kväll så bjöds det på pizza piffad med köttbullar, kronärtskocka och extra tillbehör som kapris, soltorkade tomater och chiliflakes. Mumsfilibabba.
//Nina


 



Testund med nya Hembakat och Tove Hem och Trädgård


Efter att ha varit ute i det härliga och varma vädret, så ska jag nu ta mig en kopp te och titta i mina nya, fina tidningar Hembakat som är fylld av härliga bakverk och Tove Hem och Trädgård och låta mig inspireras...
Ha en underbar dag!
/Kram Nina


Min namnsdsagstårta ser smarrig ut:)

 

 


Söndagsfrukost


Idag blev det krämig grekisk youghurt med honungsrostade havregryn, nyttiga goijibär, lite vaniljsocker, rooibos blåbärste, färskpressad apelsinjuice och en karelskpirog (en finsk specialitet med rågdeg och risgryn, ser lite ut som moccasiner) med lite smör och ost mums... /Nina


Leilas mannagrynskaka


Den här kakan är en av mina "Leila favoriter" Här kommer Leilas Lindholms goda mannagrynskaka med körsbär från boken "A Piece of cake". Men jag hade inga körsbär hemma så det fick bli med blåbär istället den här gången. Har också testat att ha i frysta hallon även det supergott.
// Nina



2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
150 gmjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl mannagryn
9 dl körsbär
(2 dl frysta hallon el.1 1/2 dl blåbär)

  1. Sätt på ugnen på 200°c
  2. Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt.
  3. Rör ner smöret. Blanda vetemjöl, salt och mannagryn och vänd ner det i smeten.
  4. Kärna ur körsbären.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbarkant, 24 cm i diameter, och tryck ner bären lätt.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.



Rabarbermarmelad med tahitivanilj


Jag älskar verkligen rabarber och vad gör inte saken bättre jo jag köpte med mig den här underbara rabarbermarmeladen med tahitivanilj från Valmas Döttrar. Den passar utmärkt till frukostcroissanterna, afternoontea sconesen eller till ostbrickan... mums / Nina


Söderhavssallad


Här kommer nu ett litet recept på en Söderhavssallad från Betty Crocker, den passar bra till bl.a. grillad kyckling, honungsmarinerade revbensspjäll och kallskuren kalkon. Trevligt att testa något annat till grillat. En spännande smakkombo av sött, syrligt och ett litet sting av ingefära... Riktigt god! / Nina

  • 2 dl kallt kokt ris
  • 1 burk ananas ringar
  • 1 dl hackad bladselleri
  • 1/2 dl russin el. sultanrussin
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • 1/2 tsk ingefära
1) Koka riset och låt det kallna.
2) Hacka bladsellerin och dela ananasen och blanda ner det i det kalla riset, tillsätt russinen och rör ner gräddfilen.
3) Tillsätt ingefära och salta efter smak. Servera Söderhavssalladen kall garnera med lite russin och gärna med lite krispig grönsallad...


Vem är Betty Crocker?


Häromdagen fick jag låna några amerikanska kokböcker utgivna på 70-talet av mammas man: Betty Crocker's cookbooks, här hittar man allt från trevliga recept, till hur man dukar upp, bästa tea-partyt  och tips till värdinnan. Vem är då Betty Crocker? Hon är en påhittad person - vad trist men samtidigt lite lustigt... Hennes recept ska i alla fall testas. /Nina


Apelsin - & Mangosalsa


Denna goda salsa kan man använda till både fläskkött, kalv, fågel och fisk!
Dock bör man äta den samma dag!
//Hälsningar Carro

2 mangofrukter
2 apelsiner utan kärnor
4-5 salladslökar
1 röd chili, finhackad
½ dl god olivolja (annan olja går bra med)
Salt, havssalt




  1. Halvera varje mango. Skär bort kärnan, därefter skalet. Tärna fruktköttet.
  2. Skala apelsinerna, skär dem i små klyftor eller tärningar.
  3. Blanda sedan ihop mango, apelsin, lök, chilin tillsammans med oljan. Salta

Honung- och ingefärsmarinerad fläskkarréspett


Långt ord, för något så enkelt och friskt! Detta är perfekt att ha till grillningen!
Själva marinaden passar ju till vilket kött som helst, men detta var perfekt. Dessvärre blev det ingen grill utan det blev stekpannan hemma, vilket gick minst lika bra!
//Hälsningar Carro




4 skivor fläskkarré
4 st träspett

Marinad:
2 msk olja
1 msk flytande honung
½-1 msk riven färsk ingefära
½ msk pressad citron
Salt & Peppar


  1. Blanda ihop marinaden
  2. Skär karréskivorna i bitar och lägg i marinaden, låt stå en stund.
  3. Trä bitarna på träspett (Glöm ej att lägga spetten i blöt)
  4. Stek gärna på spetten och lägg sedan i ugnen i ca 30 min, 170 grader
Eller ut i solen och grilla!!




Brunneby Rabarbersaft


Jag vill tipsa om en god saft finns i flera olika smaker men nu i rabarbertider så passar det bra att dricka  rabarbersaft, en saft utan konserveringsmedel. Saften är en av mina favoriter och jag måste snart köpa mer för den är berondeframkallande :)...
/ Nina





Citronaioli


Den här fräscha citronaiolin passar bra till t.ex. grillad fisk typ laxfjärilar och rökta räkor.
/Nina

2 1/2 dl majonnäs
3 vitlöksklyftor pressade
1/2 msk citronsaft
1/2 tsk tvättat finrivet citronskal

 


Äntligen Leilas One more slice


Äntligen har jag fått min hett efterlängtade kokbok nämligen Leilas -One more slice. Sitter och bläddrar i denna ljuvliga bok med en kopp te. Här finns massor med smått och gott som måste testas:) Ljuvliga recept och härliga bilder... Leila har lyckats igen!
hälsningar Nina


Smaskiga Smoothies!


Nu efterlyser Systrarna Yster smaskiga, sommriga Smoothies! Har du nåt bra recept, så skicka in det till oss! Gärna med bild!
Annars får vi helt enkelt göra dessa!

Så kom igen och skriv in till oss:
systrarnayster@gmail.com


Scandic Sjöfarts Terass


Scandic Sjöfartshotellet ligger på Katarinavägen 26, vid slussen. Lite undangömd kan man tycka, men vilken överraskning! Stig på hotellet, ta hissen upp till våning 7 och gå längs den smala hotellkorridoren, bara denna gången ska man följa ljuset! Plötsligt befinner du dig på det mysigaste lilla smultronstället man kan tänka sig, med underbar utsikt! Här serveras båda mat och dryck, dock endast öl, vin och rosé. Maten fungerar, men det är inte alls därför man besöker stället. PERFEKT för mingel och umgänge med vännerna. Eftersom stället stänger 23.00 så hinner man absolut se solen börja gå ner för att sedan gå vidare ut i Sthlms nattklubbar. Ett måste i sommar!

Den 10 juni är det invigning för hotellrestaurangen/baren! Efter en lång ombyggnation!


Kungligt gott!


Fick denna fina ask av syster Nina!
Riktigt smaskens!


Cloettas hyllning till prinsessan Victoria och Daniels bröllop!
Lingon, blåbär och hasselnötspraliner i all ära!


  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters