Ugnsrostade rotfrukter
Det är så gott med rotfrukter i ugn,man kan servera det med kycklingfile eller bara som det är med en god youghurtdipp...
3 morötter
1 palsternacka
1 rotselleri
1 litet kålrotshuvud
1 vitlök
1)Olja en ugnsäker form med lite rypsolja
2)Skala och skär rotfrukterna i stavar och skala vitlöken.Lägg rotfrukterna och vitlöken i ugnsformen.Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter tills det har blivit mjuka och fått en fin gyllenbrun färg.
Youghurtdipp:
2 dl grekisk youghurt(Eridanous creamy youghurt från Lidl el Lindahls youghurt
Lite rivet skal från en tvättad citron
1-2 klyftor riven vitlök
Lite torkad chili
Salt och peppar
Blanda ihop och ställ in i kylskåp låt dra en stund.Servera med det ugnsrostade rotfrukterna.
3 morötter
1 palsternacka
1 rotselleri
1 litet kålrotshuvud
1 vitlök
1)Olja en ugnsäker form med lite rypsolja
2)Skala och skär rotfrukterna i stavar och skala vitlöken.Lägg rotfrukterna och vitlöken i ugnsformen.Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter tills det har blivit mjuka och fått en fin gyllenbrun färg.
Youghurtdipp:
2 dl grekisk youghurt(Eridanous creamy youghurt från Lidl el Lindahls youghurt
Lite rivet skal från en tvättad citron
1-2 klyftor riven vitlök
Lite torkad chili
Salt och peppar
Blanda ihop och ställ in i kylskåp låt dra en stund.Servera med det ugnsrostade rotfrukterna.
Kommentarer
Trackback