Vispgröt
Jag älskar verkligen mannagrynsgröt det är så gott! Gillar ni mannagrynsgröt? Här kommer en annan variant på mannagrynsgröt med lingon eller svartvinbärssaft som här borta i Finland kallas vispgröt det är också jättegott... Den passar bra som mellanmål eller dessert.
Det här receptet är för 3-4 personer
- 7 dl vatten
- 3 dl stark sockrad lingon eller svartvinbärssaft
- 1/2 dl socker
- 1 1/4 dl mannagryn
- lite salt
2)Vispa ner mannagrynen i den kokande saften och låt koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter.Låt gröten svalna.
3)Vispa den svalna gröten med en elvisp tills det blir "fluffigt"(Man kan äta gröten utan att vispa den med lite kall mjölk)Men jag föredrar att den är vispad:)Vill man "lyxa" till det kan man servera den med lite ovispad grädde
Kommentarer
Trackback