Mammsens goda russinkaka
Den här supergoda russinkakan tillhör mina favoriter och är dessutom superenkel att göra...
- 2-3 Ägg
- 1 1/2 dl Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- ca 50 gr Smör
- 1 1/2 tsk Bakpulver
- 1 1/2 dl Vetemjöl
- 1 1/2 dl Russin
- Vispa ägg,socker och vaniljsocker till skum.Blanda mjöl,bakpulver och russin i en skål.
- Smält smöret och låt det svalna en aning innan du häller det i ägg och sockerblandningen.
- "Vänd" sedan mjölet och de övriga ingredienserna i smeten.
- Grädda i välsmord och bröad form i 175 grader i 30 minuter.
Om man vill så kan man severa den ljumna russinkakan med en klick vispad grädde med en skvätt rom eller bara med vispad grädde eller bara som den är...
Kommentarer
Trackback