Mammsens goda russinkaka

Den här supergoda russinkakan tillhör mina favoriter och är dessutom superenkel att göra...

  • 2-3 Ägg
  • 1 1/2 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • ca 50 gr Smör
  • 1 1/2 tsk Bakpulver
  • 1 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Russin
Gör så här:
  1. Vispa ägg,socker och vaniljsocker till skum.Blanda mjöl,bakpulver och russin i en skål.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning innan du häller det i ägg och sockerblandningen.
  3. "Vänd" sedan mjölet och de övriga ingredienserna i smeten.
  4. Grädda i välsmord och bröad form i 175 grader i 30 minuter.
Om man vill så kan man severa den ljumna russinkakan med en klick vispad grädde med en skvätt rom eller bara med vispad grädde eller bara som den är...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters