Panerade Auberginehalvor med tomat- och olivsalsa
Den här rätten passar bra som en vegetarisk förrätt eller som en egen liten rätt för sig med en extra sallad när man bara vill ha något litet.
// Nina
// Nina
- 1 aubergine
- 1-2 ägg
- lite vetemjöl
- salt
- smör
- Dela auberginen i skivor som sedan delas till hälften. Knäck äggen i en djup tallrik och häll upp lite mjöl på en en flat tallrik med en nypa salt i.
- Vänd sedan aubergine halvorna i ägget och sedan i mjölet.
- Stek i smör tills de är guldiga på medelvärme. Lägg upp auberginen på ett vackert fat och servera med tomat-och olivsalsa och lite gräddfil.
Om man vill kan man pressa över lite färsk citron på auberginen.
Tomat-och olivsalsa:
2-3 tomater
1/2-1 dl skivade oliver
lite kapris
1 stor vitlöksklyfta (pressad)
olivolja
grovmalen svartpeppar
2-3 tomater
1/2-1 dl skivade oliver
lite kapris
1 stor vitlöksklyfta (pressad)
olivolja
grovmalen svartpeppar
Tärna tomaterna smått, skiva oliverna, tillsätt kapris och vitlök.
Tillsätt olivoljan och peppra lägg upp i ett glas eller en lite skål.
Tillsätt olivoljan och peppra lägg upp i ett glas eller en lite skål.
Kommentarer
Postat av: Tara
Det här måste jag verkliggen testa! Verkar vara otroligt gott:D
Postat av: Maria
Det ser verkligen jättegott ut! :)
Trackback