Panerade Auberginehalvor med tomat- och olivsalsa

Den här rätten passar bra som en vegetarisk förrätt eller som en egen liten rätt för sig med en extra sallad när man bara vill ha något litet.
// Nina



  • 1 aubergine
  • 1-2 ägg
  • lite vetemjöl
  • salt
  • smör
  1. Dela auberginen i skivor som sedan delas till hälften. Knäck äggen i en djup tallrik och häll upp lite mjöl på en en flat tallrik med en nypa salt i.
  2. Vänd sedan aubergine halvorna i ägget och sedan i mjölet.
  3. Stek i smör tills de är guldiga på medelvärme. Lägg upp auberginen på ett vackert fat och servera med tomat-och olivsalsa och lite gräddfil.
Om man vill kan man pressa över lite färsk citron på auberginen.

Tomat-och olivsalsa:
2-3 tomater
1/2-1 dl skivade oliver
lite kapris
1 stor vitlöksklyfta (pressad)
olivolja
grovmalen svartpeppar
Tärna tomaterna smått, skiva oliverna, tillsätt kapris och vitlök.
Tillsätt olivoljan och peppra lägg upp i ett glas eller en lite skål.


 

 



Kommentarer
Postat av: Tara

Det här måste jag verkliggen testa! Verkar vara otroligt gott:D

2010-09-14 @ 16:56:09
URL: http://tortelina.blogg.se/
Postat av: Maria

Det ser verkligen jättegott ut! :)

2010-09-15 @ 21:16:29
URL: http://kanelapple.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters