Vinbärssaft!

Igår gjorde mamma svart/rödvinbärssaft i sin lilla saft-maja! Smakade underbart!
Så istället för lunch idag blev det lite brunch-aktigt! Pannkakor med hemmagjord saft! Underbart!
//Carro

Vinbärssaft i Saftkokare

ca. 2 liter svartavinbär och röda
5-6 dl vatten
5½ dl strösocker
1 krm natriumbensonat
(per liter avrunnen saft)

  1. Skölj bären, koka upp vatten, lägg i bären
  2. Varva bär och socker och låt koka under lock i ca. 45 min.
  3. Häll sedan saften i en kanna och häll i igen bland bären så de får rinna en gång till.
  4. När saften är klar, blandar man i natriumbensonat per liter, rör ut natriumbensonatet i lite het saft och blanda det sedan i mängden du häller i flaskorna.
  5. Flaskorna ska vara väl rengjorda och fyll ända upp, sätt på skuvkork med detsamma!
  6. Låt saften svalna och förvara sedan saften på svalt ställe.


Pannkakor med vinbärssaft!
Riktigt mumsigt!


Pannkaksrecept

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
ca. 50 gram smör

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa i sedan resten av mjölken och tillsätt sedan äggen.
  3. Smält en klick smör,( jag brukar ta extra så jag även kan hälla i smeten!)
  4. Häll i ca. 1-1,5 dl smet i en het stekpanna och stek pannkakorna tills de fått fin färg!

    Servera med en mumsig sylt, grädde eller varför inte glass?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters