Äpplen i ugn med havre-och cocostäcke och mascarponefluff
Bakade idag en superenkel och god dessert, passar perfekt som söndagsmys. Servera med mascarponefluff eller vaniljglass.
// Nina
// Nina
2 äpplen
100 g smör
2 1/2 dl havregryn (gärna ekologiska)
2 dl cocosflingor
1 1/2 dl strösocker
lite kanel
2 1/2 dl havregryn (gärna ekologiska)
2 dl cocosflingor
1 1/2 dl strösocker
lite kanel
1. Skala och tärna äpplena, lägg dem i en ugnsfastform. Strö över lite kanel.
2. Häll havregryn, cocosflingor, strösocker i en bunke och tillsätt smöret.
3. Knip ihop degen, som en smuldeg. Lägg över smuldegen på äpplena och grädda i ugn i 175 grader i ca 20-30
minuter tills den har fått en härlig gyllenbrun färg.
Mascarponefluff:
2 dl grädde ska vispas
1 ask mascarpone
2-3 tsk äkta vaniljsocker
strösocker
1 ask mascarpone
2-3 tsk äkta vaniljsocker
strösocker
Vispa grädden tillsätt mascarpone och vispa igen.
Tillsätt vaniljsocker och eventuellt lite strösocker.
Tillsätt vaniljsocker och eventuellt lite strösocker.
Kommentarer
Trackback