Fläskfilé med svampsås
Väldigt höstig och varm middag blev det igår! Ville överraska min hjärtevän på middag för att fira en ny anställning. Så det blev fläskfilé med svampsås och hasselbackspotatis! Mumma!


Stek fläskfilé eller annat valfritt kött!
Vi tog fläskfilé, saltade och pepprade!
Vi tog fläskfilé, saltade och pepprade!
Svampsås:
5 dl färska kantareller
2 dl färska champinjoner
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
50 g smör
Salt, vitpeppar
Soja
* Skvätt vitt vin
5 dl färska kantareller
2 dl färska champinjoner
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
50 g smör
Salt, vitpeppar
Soja
* Skvätt vitt vin


- Rensa kantarellerna, skär de största i bitar, hacka champinjonerna.
- Skala och hacka löken fint, stek sedan löken i några minuter.
- Lägg i svampen. Stek tills nästan all vätska ångat bort, några minuter.
- Strö vetemjöl över svampen, rör om och häll i grädde och mjölk.
- Låt sedan svampsåsen koka samman under omrörning.
- Smaka av svampsåsen med salt och peppar samt en skvätt soja, bonus som jag hade var skvätt vin!
Hasselbackspotatis:
8 potatisar
25 g smör
1 tsk salt
1 msk finsiktat ströbröd
8 potatisar
25 g smör
1 tsk salt
1 msk finsiktat ströbröd
- Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den, så att de håller ihop i botten.
- Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl.
- Baka dem i ugnen i 20 minuter.
- Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.
Kommentarer
Postat av: Mia
Halloj fina Carro!!!
Vilken underbar maträtt!!
Har plockat goda kantareller idag så
imorgon blir super god söndags middag,
kramizar
Mía
Trackback