Fläskfilé med svampsås

Väldigt höstig och varm middag blev det igår! Ville överraska min hjärtevän på middag för att fira en ny anställning. Så det blev fläskfilé med svampsås och hasselbackspotatis! Mumma!




Stek fläskfilé eller annat valfritt kött!
Vi tog fläskfilé, saltade och pepprade!

Svampsås:
5 dl färska kantareller
2 dl färska champinjoner
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
50 g smör
Salt, vitpeppar
Soja
* Skvätt vitt vin

  1. Rensa kantarellerna, skär de största i bitar, hacka champinjonerna.
  2. Skala och hacka löken fint, stek sedan löken i några minuter.
  3. Lägg i svampen. Stek tills nästan all vätska ångat bort, några minuter.
  4. Strö vetemjöl över svampen, rör om och häll i grädde och mjölk.
  5. Låt sedan svampsåsen koka samman under omrörning.
  6. Smaka av svampsåsen med salt och peppar samt en skvätt soja, bonus som jag hade var skvätt vin!


Hasselbackspotatis:
8 potatisar
25 g smör
1 1 tsk salt
1 1 msk finsiktat ströbröd


  1. Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den, så att de håller ihop i botten.
  2. Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl.
  3. Baka dem i ugnen i 20 minuter.
  4. Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.



Kommentarer
Postat av: Mia

Halloj fina Carro!!!

Vilken underbar maträtt!!

Har plockat goda kantareller idag så

imorgon blir super god söndags middag,

kramizar

Mía

2010-09-11 @ 22:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters