Kålgryta

Den här goda kålgrytan serverades till lunch hos mormor när mamma och jag hälsade på.
// Nina

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 1 stor gul lök
  • 3 medelstora morötter
  • 1/2 liter grönsaksbuljong
  • svartpeppar, salt och mejram
  • smör till stekning
  • 300 g falukorv (för vegetarisk variant kan man tillsätta sojakross om man vill)
  1. Strimla vitkålen, hacka löken och skala och skiva morötterna.
  2. Låt den hackade löken småputtra i smör tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt den tärnade falukorven, sedan vitkålen och morötterna och låt dem bli mjuka, ej bruna. Krydda med svartpeppar och mejram.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småputtra i ca 10-15 minuter.
  5. Smaka av med salt och eventuellt mera kryddor. Servera med rågbröd, smör och ost och så ett stort glas kall mjölk.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters