Kålgryta
Den här goda kålgrytan serverades till lunch hos mormor när mamma och jag hälsade på.
// Nina
// Nina
- 1 litet vitkålshuvud
- 1 stor gul lök
- 3 medelstora morötter
- 1/2 liter grönsaksbuljong
- svartpeppar, salt och mejram
- smör till stekning
- 300 g falukorv (för vegetarisk variant kan man tillsätta sojakross om man vill)
- Strimla vitkålen, hacka löken och skala och skiva morötterna.
- Låt den hackade löken småputtra i smör tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt den tärnade falukorven, sedan vitkålen och morötterna och låt dem bli mjuka, ej bruna. Krydda med svartpeppar och mejram.
- Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småputtra i ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och eventuellt mera kryddor. Servera med rågbröd, smör och ost och så ett stort glas kall mjölk.
Kommentarer
Trackback