Panerad Kyckling alá Bååth

Denna rätt brukar min fina älskling göra ibland. Aningens onyttig med tanke på att den är panerad och friteras i olja. Men, det är ju absolut inte som färdiga chicken nuggets iallafall! :) Gott och inte alls avancerad!
//Carro





4 st kycklingfiléer
3-4 ägg
Ströbröd
1 msk vetemjöl
Rapsolja/Smör
Valfria kryddor, starka, helst röda.
Ex. paprika, chili, röd curry, graham masala


  1. Strimla kycklingfiléerna
  2. Blanda ströbröd, vetemjöl och din kryddblandning i en skål eller djup tallrik
  3. Ta sedan ett till skål och knäck i äggen och vispa tills äggen får en och samma färg.
  4. Vänd kyckling först i ägg och sist i ströbröd
  5. Ha i smör och lite olja i stekpannan, vänta tills det börjar bubbla och ha i kycklingen sen. Viktigt att vända lite då och då så att det blir en jämn krispig yta

    Servera med ris eller varför inte klyftpotatis samt tacosås eller ex vitlöksdipp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters