Homemade Pizza
Idag när jag var på besök hos min mamma och hennes man så bjöds det på hemmagjord pizza. Perfekt söndagsmat. // Nina
Pizzadeg: Förslag till pizzapålägg:
- 1/2-1 tärning jäst Skinka/ananas
- 1 rejäl tsk salt Rucola/parmaskinka
- lite strösocker Rucola/getost/kronärtskockshjärtan/vitlök
- 2 msk olivolja Salami/lök/färska champinjoner/färsk tomat
- 1 1/2 dl ljummet vatten Köttfärssås/paprika/champinjoner
- 3 1/2 dl durumvete Soyakrossås för vegetarisk variant
Till tomatsås användes naturella passerade tomater. Men man kan krydda med t.ex.litet peppar och vitlök om man vill.
Gör så här:
- Rör ihop 1/2-1 tärning jäst med salt och strösocker.
- Tillsätt olivolja och vatten. Tillsätt mjölet och knåda ihop.
- Ställ degen för att jäsa i 20-30 minuter. För att degen inte ska fastna i botten så lägg lite mjöl under degen i skålen.
Steg 1: Strö ut lite mjöl på pizzaplåten. Tryck ut pizzadegen med fingrarna jämt över plåten.

Steg 2: Ringla över ett tunt lager med olivolja, pensla eller bred med sked jämt över pizzan.

Steg 3: Bre på passerade tomater och valfria pålägg.

Grädda i 250 grader i 10 minuter. På med riven ost och grädda ytterligare 3-5 minuter tills osten har smält. Pizzan är klar när botten är brun.
Middagen avslutades med en god liten dessert vaniljglass och färska blåbär
och en liten Grand Marnier.
Kommentarer
Trackback