Plommonmarmelad

Jag köpte ett kilo plommon häromdagen, men det var lite sura att äta bara sådär så jag kokade lite plommonmarmelad. Jättegott att ha på nygräddade frallor eler semlor som det heter på muminspråket:) eller på scones med lite västerbotteost eller lite mascarponeost. Eller varför inte på ostbrickan.
// Nina

1 kg plommon
1/2-1 vaniljstång
3-4 dl vatten
2- 3 1/2 dl socker

(beroende på hur sura plommonen är och hur söt marmelad du vill ha)

  1. Skölj och tärna plommonen grovt. Lägg plommmonen i en kastrull. Häll på vattnet.
  2. Koka upp plommonen. Sänk sedan värmen. Tillsätt sockret och vaniljfröna.
  3. Låt småkoka under omrörning i 30-40 minuter tills det tjocknar till sig.
  4. Låt svalna. Häll upp i små rena glasburkar håller ca 1 vecka i kylskåp.





 

 


 


Kommentarer
Postat av: Carro

MUMMSIGT!:D

2010-08-03 @ 11:10:07
URL: http://systrarnayster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters