PicknickBröd
Detta recept har jag för mig att Jamie Oliver gjorde en gång i tiden! Har använt denna vid flera olika tidpunkter och man kan lätt ändra om fyllningarna.
Men denna gång blir det parma/mozzarella!
Kommer sitta fint fint, när vi ska picknicka på Skansen och tjuvlyssna på Allsången.
// Carro
Men denna gång blir det parma/mozzarella!
Kommer sitta fint fint, när vi ska picknicka på Skansen och tjuvlyssna på Allsången.
// Carro
Degen:
1 kg Vetemjöl
6 dl ljummet vatten
50 gram färsk jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 msk havssalt
1 kg Vetemjöl
6 dl ljummet vatten
50 gram färsk jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 msk havssalt
- Blanda mjölet i en skål tillsammans med vattnet, jästen, socker och saltet.
- Rör runt med en gaffel först och fortsätt sedan med händerna och knåda ihop till en jämn deg.
- Häll ut mjöl på bakbordet och dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena delen tills den är ca. 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
Fyllning:
10 skivor parmaskinka
8 kokta ägg, skalade
2 stora mozzarellor
ca. 1-2 dl riven parmesan
2 dl soltorkade tomater i olja
Basilika
Olivolja
Salt/peppar
10 skivor parmaskinka
8 kokta ägg, skalade
2 stora mozzarellor
ca. 1-2 dl riven parmesan
2 dl soltorkade tomater i olja
Basilika
Olivolja
Salt/peppar
- Fördela sedan parmaskinka på den utkavlade degen. Lägg sedan hela/halverade äggen på i en rad, riv mozzarellan med händerna och lägg på äggen, strö parmesan, basilika och soltorkade tomater ovanpå.
- Rulla ihop allt på längden som en rulltårta och Kläm ihop "sömmen". Man kan klämma ihop ändarna till en krans, jag valde att göra två längder bara.
- Pensla på olivolja, salt, peppar!
- Grädda 180 grader i ca. 35 min!
Kommentarer
Postat av: Ninni
Mums! Jamies mat är god:)
Postat av: jessica
ser gott ut
Trackback