PicknickBröd

Detta recept har jag för mig att Jamie Oliver gjorde en gång i tiden! Har använt denna vid flera olika tidpunkter och man kan lätt ändra om fyllningarna.
Men denna gång blir det parma/mozzarella!
Kommer sitta fint fint, när vi ska picknicka på Skansen och tjuvlyssna på Allsången.
// Carro


Degen:
1 kg Vetemjöl
6 dl ljummet vatten
50 gram färsk jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 msk havssalt

  1. Blanda mjölet i en skål tillsammans med vattnet, jästen, socker och saltet.
  2. Rör runt med en gaffel först och fortsätt sedan med händerna och knåda ihop till en jämn deg.
  3. Häll ut mjöl på bakbordet och dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena delen tills den är ca. 15-20 cm lång och 1 cm tjock.

 

Fyllning:
10 skivor parmaskinka
8 kokta ägg, skalade
2 stora mozzarellor
ca. 1-2 dl riven parmesan
2 dl soltorkade tomater i olja
Basilika
Olivolja
Salt/peppar


  1. Fördela sedan parmaskinka på den utkavlade degen. Lägg sedan hela/halverade äggen på i en rad, riv mozzarellan med händerna och lägg på äggen, strö parmesan, basilika och soltorkade tomater ovanpå.
  2. Rulla ihop allt på längden som en rulltårta och Kläm ihop "sömmen". Man kan klämma ihop ändarna till en krans, jag valde att göra två längder bara.
  3. Pensla på olivolja, salt, peppar!
  4. Grädda 180 grader i ca. 35 min!

Kommentarer
Postat av: Ninni

Mums! Jamies mat är god:)

2010-07-14 @ 10:05:57
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: jessica

ser gott ut

2010-07-15 @ 16:18:18
URL: http://metrobloggen.se/fitmom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters