Kaka med Kesella och äppelkompott
Här kommer ett recept på lilla mammsens goda kaka med kesella serveras med lite äppelkompott och kanske en klick grädde eller lite vaniljglass.
//Nina
//Nina
Kakbotten:
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
ca 3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Kesellafyllning:
250 g Kesella naturell
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
2 ekologiska ägg
Några droppar citronsaft (kan uteslutas)
- Rör ihop smör,strösocker, vaniljsocker och mjölk.
- Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Rör ihop med smör-och sockersmeten.
- Rör ihop kesella, strösocker, vaniljsocker och ägg.
- Smörj en ugnsfast form. Bred ut kaksmeten på botten och häll över kesellafyllningen. Grädda i ugn i 200°c i ca 20 minuter tills kakan har fått en fin härlig gyllenfärg.
Äppelkompott:
3 stora syrliga äpplen
1/2-1 dl strösocker
25 g smör
Lite kanel
Tärna äpplen. Häll på socker och det tärnade smöret och strö över kanel.
Sätt blandningen i en skål som tål mikrovågsugn och tillaga på full effekt i 5 minuter.
Tillsätt mer socker vid behov.
Kommentarer
Postat av: B
Låter gott, tänkte göra denna men vet inte hur mycket bakpulver jag ska ta? :(
Postat av: Therese-Smyckestävling pågår!!!
Hej!
Jag har en smyckestävling på min blogg, där du kan vinna en valfri berlock i ett armband från Charms For You!
Så klicka in och var med du också!
http://thereseofsweden.blogg.se/2010/march/utkast-mars-25-2010.html
Lycka till!
Postat av: jess
mumms!
Postat av: BRUNETTBLOGGEN
FIn blogg! :D
Postat av: hanna
läs min blogg den är helt ny och har inga berökare :(<3
Postat av: Nina
Hej B!
Oops! Missade att skriva hur mycket bakpulver det ska vara! 1 1/2 tsk bakpulver!
Hälsningar Nina
Trackback