Jultårtor

Dessa goda jultårtor(joulutorttu)är en tradition att baka här i Finland.Du behöver:

  • 1 pkt smördegsplattor(tinade)
  • 1 burk Dronningholms plommonsylt
  • Lite florsocker att strö på de färdiggräddade jultårtorna



1)Dela smördegsplattorna i två delar med en vass kniv.Skär ett snitt från varje hörn halvvägs in mot mitten,dvs 3 cm.Vik upp vartannat hörn till mitten.Pressa ihop dessa hörn och tryck ner dem i mitten.Sätt på en rejäl klick sylt.
2)Grädda i 225 grader i 15-20 minuter på mellersta falsen.
3)Fyll en tesil med skaft med lite florsocker och strö över de nybakta och ljumna jultårtorna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters