Lergryta


Något som jag ska införskaffa mig snarast är den nostalgiska lergrytan från 80-talet som alla använde då. Har sett att "Duka" säljer sådana. Det verkar så praktiskt med den,man bara lägger i t.ex.kycling, lök,morötter, vitlök, kryddor och annat gott och ställer in i ugnen och det sköter sig självt,vad är bättre än det ?! Gott blir det också.
Viktigt är att man varje gång innan användning blöter grytan så att den inte spricker i ugnen!




Quesadillas


Quesadillas är varma tortillabröd med fyllning. Dessa är jättegoda,man kan variera innehållet. Passar bra till buffén,någon god soppa, till sallad eller framför tv:n.. och dessutom mycket lätta att göra!
Detta behövs:

  • Tortilla bröd
  • Riven ost
Några förslag till fyllning:

1)Skivad tomat                               2)Tonfisk
Skivade svarta oliver                       Skivade gröna oliver
Skivad lök                                         Lite hackad chili  

3)Strimlad parmaskinka            
Ruccola
Skivad rödlök



Gör så här:
Värm en teflonstekpanna. Bred ut lite ost på tortillabrödet och valfri fyllning ( dock inte för mkt fyllning), lägg på ett tortillabröd och tryck till med handen. Stek i pannan utan fett i ca 2 minuter på varje sida. Dela eller klipp dom i 6-8 trekantsbitar. Sedan är det bara att servera...

Negroni


Den här populära apértif härstammar från Florens,Italien.
  • 2 cl Röd Vermouth
  • 2 cl Campari
  • 2 cl Gin
  • 1 Apelsinskiva

Häll ingredienserna direkt i ett on the rocks-glas med mycket is i.Rör om och garnera med en apelsinskiva.


Kungligt


På tisdagen den 24  februari fick vi veta att prinsessan Victoria och Daniel Westling har förlovat sig. Äntligen så får prinsessan Victoria sin blivande prins Daniel. Att hon valt en man av folket är ännu mer romantiskt... Systrarna Yster är glada för deras skull och lyckönskar dem! Och som i sagorna "Också levde dom lyckliga i alla sina dagar" Nu väntar vi tålmodigt på bröllopet :)

 


Fina saker och ting hos Tildas mamma


Systrarna Yster har återigen hittat en trevlig webbshop som vi vill tipsa om. Den här gången är det  www.tildasmamma.se som har en massa vackra saker och ting . Vi har bl.a. spanat in dom fina zinkburkarna från "Walther&co" och en fin franskinspirerad trådkorg från "Madam Stolz".

Roberts radio


Jag har hittat den perfekta lilla och gulliga radion till köket. Det är en nostalgisk radio i 50-tals design. Den har bra ljud och den funkar med batterier så det är perfekt att ha på balkongen eller ute i trädgården på sommaren. Min favorit är naturligtvis den härligt rosa :).Gå in på www.robertsradio.se och spana in din favorit.


Fyndat på bokrean i vintras


I vintras var jag på Fältöversten på Bokia och fyndade några kokböcker på bokrean. Det blev bl.a. en fin bok skriven av Caroline Hofberg " Medelhavsmat till vardag&fest" . En mycket inspirerande bok med vackra bilder och trevliga recept. Den andra boken är "Under valnötsträdet, goda idéer från vårt kök"skriven av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Även denna bok fullproppad med fina bilder, bra kryddfakta och även här medelhavsrecept. Dessa har varit till stor nytta och glädje, kan varmt rekommendera dom.





















Semla


Idag är det Fettisdagen, eller såkallad Semladagen, dagen som hela svenska folket väntat på!
Du behöver:

Bullen
  • 75 gram smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl socker
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg till pensling

Fyllning
  • 300gram mandelmass
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispad grädde
  • Florsocker
1) Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Smula i jästen i mjölken.
2) Blanda ihop degspadet, saltet, kardemumman, sockret och vetemjölet (spara lite av mjölet till utbakningen)
3) Arbeta ihop en smidig och blank deg som släpper från kanterna. Låt degen jäsa i 40 min.
4) När degen jäst klart, Baka ut 1 bulle per/person genom att rulla degen i din hand. Lägg upp på bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 20-30 minuter. Sätt ugnen på 220° Pensla sedan bullarna med ägget och grädda dem ca 10 min mitt i ugnen. Låt dem sedan svalna på ett galler under duk.
5) Skär av ett lock på varje bulle, ta ut en del av bullen och spara det i en skål, som man sedan har till fyllningen.
6) Smula ner mandelmassa, blanda och späd med 1 dl mjölk till en ganska lös smet. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en rejäl klick i varje bulle. Lägg på locket, sikta lite florsocker över semlorna.


Lax i ugn


Ett så enkelt recept och perfekt att trixa med egna smaker! Ikväll blir det min och M:s middag tillsammans med potatismos!
Du behöver: (4 port)

  • 4 st laxfilér
  • 2 påsar babyspenat
  • 2 broccolihuvuden
  • 1-2 förp. grädde
  • Salt & Peppar

  1. Bryn laxfiléerna i lite smör tills dom fått färg (ej färdigstekt)
  2. Ta fram en ugnsform och lägg i babyspenaten och små broccolibuketter. Lägg sedan på laxen
  3. Häll över grädden och smaksätt med salt, peppar och din favoritkrydda. Lägg in i ugnen 200°ca. 20-25 min (tills laxen är klar)
Servera med potaismos, kokt potatis eller ja, precis vad du vill! Vill man ha krämigare sås kan man ju ha i cremé fraiche!

H&M Home


H&M har kommit med en sin kollektion "Fashion for your home" där de har fått in massa roliga fina saker. Antingen för vardagsrummet, köket, badrummet mm. Textiler och andra spännande saker för att piffa upp hemmet! Allt i från kuddar till grytlappar! Prisvärda saker precis som H&M ska va! Gå in Här! eller gå in på www.hm.se



Glutenfria plättar


Ett enkelt recept på glutenfria plättar...
  • 3 dl laktosfri eller laktosfattig mjölk
  • 1 1/2 dl glutenfri mjölblandning
  • 1 ägg
  • 1/2 msk olja
  • en nypa salt


Stek i olja,flytande margarin eller smör

1)Blanda ihop ingredineserna till smeten.Låt svälla i några minuter.
2)Stek smeten till små plättar i ett plättlägg.Servera med sylt eller nån god salt fyllning.


Tips på salta fyllningar:
Räkor,dill gräddfil /majonnäs blandning.
Kallskuret renkött med pepparrot/creme fraiche blandning.



Lingon och äppelkvargpaj


Detta behövs:

  • 5 st Äpplen
  • 1 msk Citronsaft
  • 4 dl Djupfrysta lingon
  • 3/4 dl Socker
  • 1 msk Potatismjöl


GLASYR:

  • 1 Burk kvarg(kesella)
  • 2 Ägg
  • 1/2 dl Socker

GARNITYR - Mandelflarn

1) Skala äpplen och klyfta dem. Häll  klyftorna i en form och tillsätt citronsaften.Blanda socker och potatismjöl med de frusna lin gonen och lägg blandningen i formen.
2)Rör ägg och socker i kvargen. Bred glasyren på äpplen och lingonen.Strö mandelflarn ovanpå.
3) Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera ljummen.


Joakims Ginginmule


Igår blev jag bjuden på denna urgoda drink! Tycker man om lime och lite syrliga drinkar är denna perfekt!
  • 4cl Gin
  • Mynta
  • 1 msk Ingefära
  • 1 Lime
  • ca. 1cl Sockerlag (kan ha i mer om man gillar mer sötare drinkar)
  • Ginger ale

Muddla lime, mynta och ingefära i en shaker tillsammans med sockelag. Häll i Gin, is och shaka loss!
Sila ner i snygga glas och toppa med ginger ale! Sweet! (Har jag skrivit rätt Jocke?)


Het pastarätt


Igår var vi förbi våra kompisar "JoMat" och tillagade denna goda och otroligt enkla rätt!
(4 port)
 
  • Färsk pasta
  • 1 kg kyckling
  • Champinjoner
  • Cocktailtomater
  • 1 chili
  • 1 burk Cremé fraiche tomat&basilika
  • ca. 4 dl matlagningsgrädde
  • Färsk basilika
  • Färsk rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt & Peppar
  • Cayenne
1) Strimla kycklingen i valfri storlek, bryn dem med lite smör eller olja.
2) Skär champinjonerna, cocktailtomaterna (tog själv bort kärnhuset) chilin och släng ner det i tillsammans med kycklingen.
3) Blanda sedan ner cremé fraiche och matlagningsgrädden och låt koka ihop. Lägg sedan ner basilikabladen, rosmarin,tomatpurén och expermintera med kryddor!
4) Koka upp den f'ärska pastan enligt anvisningar

(Tänk även på att ha en stor gryta eller stekpanna, det tänkte inte vi på och gjorde såsen separat men då fick vi möjligheten att smaka oss fram först innan kycklingen hälldes i)

Garnera gärna med ruccola och riven mozzarella till!
Som pricken över i:et så hade vi baguette och doppade den goda såsen i!

 

Kalla kyckling wraps


Det här är jättegoda o lätta att göra. Passar bra som plockmat och dessutom gott att mumsa på framför tv:n...


  • Kall grillad kyckling
  • Lite purjolök
  • Avocado
  • Majs på burk
  • Isbergssallad på kruka
  • Creme fraiche
  • Grillkrydda
  • Chilikrydda
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Tortilla bröd
Dela kycklingen i mindre bitar, dela avocadon i stora tärningar och strimla purjolöken lägg allt i en skål.
Tillsätt den avrunna majsen och rör ner cremefraiche. Krydda med grillkrydda ,flingsalt, citronpeppar och en gnutta chili. Klicka ut lite smet i varje tortillabröd och lägg på ett salladsblad och rulla ihop. Servera med  nåt bubbligt...







Soft Love


Det här är en riktigt Happy Valentine´s drink till kärestan;)
  • 2cl Jordgubbslikör
  • 2 cl Bols crème de bananes bananlikör
  • 0,5 cl Grenadine
  • 2 cl Vispgrädde
  • 1 Jordgubbe

Häll rikligt med is i shakern. Häll på grädden och sedan likörerna och grenadinenen. Shaky, shaky och sila ner drinken i ett kylt cocktailglas.Garnera med en färsk jordgubbe. Sedan är det bara att servera sin älskling...


Duffy


Hennes röst är ju bara helt underbar tycker jag!Jag menar sångerskan Duffy. Hennes debut album  "Rockferry" är helt otroligt sådär souligt och jazzigt... Just the way I like it! Perfekt musik att spela när man lagar mat :)


Celestial Seasonings


Vill tipsa er om "Celestial Seasonings"olika teer. Några av mina favoritteer kommer härifrån. Jag kan varmt rekommendera Madagaskar vanilla rooibos och White pear vitt te. Sedan har dom en mängd andra läckra smaker som rooibos granatäpple, natt te, kamomillte, örtteer, wellness tea och detox te.T a en titt på www.celestialseasonings.com och bekanta dig med alla möjliga te sorter.


Chokladdoppade kokostoppar




Det här är supergoda!Receptet är taget ur"Vår bästa mat" januari numret 2009.Det här behövs till 20 st:



50 g smör
 2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
75 g mörk choklad



1)Smält smöret.Vispa ihop ägg och socker och rör i kokos och smör.Låt smeten svälla 10 minuter.
2)Klicka ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 minuter i 175 grader.Låt svalna.
3)Smält chokladen över ett vattenbad och doppa kakorna.Låt stelna.



Auberginelåda


Den här rätten blev riktigt god. En blandning mellan moussaka och lasagne.
En riktig hit med andra ord :)


Det här behövs:
  • 1 Aubergine
  • 1 Gul lök
  • 400 gr blandfärs
  • 1 ask Färska champinjoner
  • Riven ost(jag använde det jag hade hemma Edamerost)
  • Fetaost i bit
  • 1 burk Creme fraiche
  • 2-3 klyftor riven vitlök
  • Lite grillkrydda
  • Svartpeppar och salt 

    1) Tärna aubergine,skiva champinjonerna ,riv vitlöken och hacka löken.
    2) Bryn köttfärsen,tillsätt löken ,vitlöken och champinjonerna.Tillsätt grillkrydda,peppar och salt.Bryn tills de har fått fin färg.
    3) Fräs hastigt upp auberginen lägg den sedan i en smord ugnsfastform.Häll sedan på köttfärsen klicka på lite creme fraiche och lägg på den rivna osten och till sist smula över fetaosten.Sedan in i ugnen tills osten smält och blivit sådär härligt gyllenbrun.Servera med en god sallad och bröd.Yummie:)


JIPPIII!


 



Jippii!! Jag fick tag på 2 st biljetter till sektion B, men det var inte det lättaste...
Min dag började så här:Jag klev upp 06.15 tittade lite på morgontv och tog det lugnt sedan fixade jag iordning mig och gick ner till R-kiosken (Finlands Pressbyrån)
vid 07.30 när det öppnade, ingen kö ... det är lugnt tänkte jag och luffade hem igen (bor 5 min därifrån) kom hem och tittade lite till på tv och åt en pytteliten frukost macka och rooiboste. kl.blev 08.30 och jag gick  på nytt tiväg till R-kiosken "åh hoppsan nu hade det blivit en liten kö på 10 personer före mig",fasen jag borde ha stannat tänkte jag! Klockan närmade sig 09.00 och jag tänkte att jag garderar mig att medan jag köar så ringer jag biljettförsäljningen. Började ringa kom inte fram, sedan tjejen som jobbade i kiosken försökte sälja biljetter men kom inte fram hon heller, kön bara växte, växte och växte... gäsp vilken tid det tar, jag ringde, ringde och ringde men kom inte fram...
Tre gånger lyckades jag komma fram när jag ringde biljettförsäljningen men när jag var glad att jag kommit fram så bröts det , precis när jag skulle beställa... blä tänkte jag och gav inte upp hoppet. När klockan närmade sig elva var inte en enda biljett såld och man slapp inte fram via telefon. Hela systemet verkade ha kollapsat för att det var ett sånt tryck efter biljetter...Sen händer det vid tolvsnåret att kiosktjejen kommer in i systemet och lyckas få 2 stycken biljetter sålda med det var också allt. Från att ha varit ca 40 personer i kiosken var vi nu bara 5 tappra kvar och jag var den andra i kön. Sedan får kiosktjejen meddelande på datan att ALLT ÄR SLUTSÅLT! Fasen vad jag var arg och irriterad, kunde dom inte ha ordnat på något annat sätt det här med biljetterna, det var ju ingen nyhet att det skulle bli kaos... Jag fortsatte min lilla vandring efter biletter till en annan kiosk men nej inte där heller, sedan gick jag direkt till Lippu.fi och kan ni tänka er de hade just fått ut en hög med biljetter och yes nu har jag dom!

 

Kan inte tro att det är sant efter 5 LÅÅÅNGA TIMMARS jagande. Puh...Madonna here we come...får vänta till 6e augusti dock :) Den som väntar på något gott... Jag är såååå glad! Nu är jag ganska så trött som ni förstår så det blir en snabb middag, duschen och chilla framför tv :)

Tjingeling på er
Kram från Ninni


Snacka om nervöst...


God kväll på er! Som jag tidigare skrev så kommer min stora idol "The queen of  Pop" Madonna hit till Helsingfors och imorgon är det dags att skaffa biljetterna en biljett till mig och en till lillsyster yster :) ! Puh jag känner mig en aningen stressad, tänk om biljetterna hinner sälja slut fast jag är i tid ?! Som jag sa så ska jag hänga på låset kl.07.30 och biljetterna släpps kl.09.00...
Så gud vare med mig :) Nu är det snart nattinatt för mig... Återkommer imorgon. God natt på er!

Kramar Ninni
Tjingeling på er...

LEMONSQUASH


En fräsch och god alkoholfridrink...
Det här behövs:

  • 12 cl citronjuice
  • Sodavatten
  • 3 tsk sockerlag
Lägg i is i ett stort latteglas, häll i sockerlag, citronjuice rör om och fyll upp med sodavatten. Servera genast...

Kycklingsallad


  • Isbergssallad på kruka
  • Krasse
  • Avocado
  • Gurka
  • Sockerärter
  • Cocktailtomater
  • Mini mozzarella bollar
  • Halv grillad kycklingkär
  • Cashewnötter
  • Citronolja/vit balsamico
  • Flingsalt
Riv isbergssalladen, strimla sockerärterna, tärna gurkan och rensa kycklingen.Lägg upp på ett stort fat. Lägg sedan på resterande ingredienser. Garnera med cashewnötterna. Ringla över citronolja och en skvätt vit balsamico och till sist strö över lite flingsalt. Servera med gott bröd och en kall och fräsch lemonsquash!

I LOVE DANSKA RICE


Vad jag gillar danska rice,dom har härliga hushållsartiklar och porslin. Vilka underbara och härliga färger! Har hittat en nätshop som heter www.broarne.se som bl.a. säljer "Rice"produkter. Vill skaffa mig den härligt ljusrosa slickepinnen, men den är tillfälligt slutsåld! Ta en titt på deras trevliga nätshop. Själv så ska jag hålla utkik efter den ljusrosa slickepinnen :)

Barnsligt god marängswiss


Den här desserten är ju barnsligt god!
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 pkt Gammaldags vaniljglass
  • 2 Bananer
  • Maränger
  • Chokladsås
Vispa grädden,dela glassen i kuber, skiva bananen. Lägg allt i en skål och tillsätt marängerna och rör om försiktigt. Ringla över chokladsås. Servera genast...

Mormors köttfärssås


Det här tillhör en av mina favoriter,mormors goda köttfärssås. Mmm vad gott!
  • 400 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 -1 1/2 dl mjölk
  • Brunsås (pulversås)
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • 2 msk kalvfond

1) Hacka löken .Bryn köttfärsen och tillsätt den hackade löken.
2) Blanda grädde,mjölk och brunsås,kalvfond i en liten shaker,tillsätt blandningen i köttfärsen.Peppra lite grann och salta efter behov.. Låt småputtra. Servera med nykokt potatis och lingonsylt eller med makaroner,sallad och ett glas mjölk till.Supergott!


En till teshop på nätet


Nu vill Systrarna yster tipsa om ytterligare en teshop på nätet som heter www.mightyleaf.se . Fick nys om den i ett modemagasin. Det är en riktigt djungel med alla tesorter, här hittar du bl.a.rooibos, svart, vitt och grönt te, örteer. Ett paradis för alla tedrickare :)

Sommarsoppa


Den här soppan är god och kallas även för "snålsoppa". Den här soppan åt vi ofta på landet hos farmor och farfar på sommarloven. Det är även en av min mormors favoritsoppor :)

  • 2 st Potatisar
  • 2 st Morötter
  • Lite Blomkålsbuketter
  • Fryst Bladspenat(tinad)
  • 1-2 dl Frysta Gröna ärter(tinade)
  • 1 liter Mjölk
  • Salt
  • Smör
Tärna potatisen, skiva morötterna i slantar, dela blomkålen i små buketter. Lägg allt i en kastrull och häll i mjölken och låt koka på svag värme tills grönsakerna är "al dente". Tillsätt ärterna och bladspenaten. Smaka av med salt och till sist tillsätt en klick smör. Servera med rågbröd och ost och längta till sommaren.





Helgen som gick...


Känner att jag inte hunnit sitta någonting vid datorn och framförallt inte hunnit skriva så mycket på bloggen. I och med flytten så bor jag fortfarande i kartonger, min dator är ouppackad och rutinerna har inte kommit igång. Men visst är det härligt att flytta! Börja om från början på något sätt. Älskar faktiskt den nya lägenheten! I helgen har jag och MIcke besökt Ikea (igen) och målat datarummet. Nu är det bara lite tapeter som ska upp sedan är allt gjort för vår del. På måndag kommer målarn från hyresvärden och ska göra iordning sovrummet, hallen och köket! Så efter det så är alla rum nytapetserade och fina! Underbart! Nu ska jag fixa en mysfrulle med juice, ägg och gott bröd!

Tuddles!
Syster Carro


Ninnis baconinlindade köttfärsrullar


Dom här blev supergoda...
  • 400 gr köttfärs
  • 2 ägg
  • en skiva knäckebröd(jag använde ryvita)
  • 1 gul lök
  • 1 msk kalvfond
  • en gnutta chilipulver
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • salt  och peppar
  • 1 pkt bacon


1)Lägg köttfärsen i en skål,knäck i äggen och smula ner knäckebrödsskivan.Rör om.
2)Hacka löken och riv vitlöken och blanda i dem i köttfärsen.
3)Tillsätt kalvfonden,chilin,salt och peppar och rör om.Sedan är det bara att forma köttfärsen till avlånga rullar och rulla in dem i bacon och steka i smör tills det är genomstekta och har fått fin färg.Servera med en god sallad eller servera med ugnsrostade grönsaker och vitlöksyoghurt


Nya numret av Elle mat & vin


Nu måste jag tipsa er om nya numret av "Elle mat och vin" ett späckat nummer med allt möjligt trevligt bl.a.muffinsspecial, kändisarnas favvomackor,alla hjärtansdag special och mycket, mycket mer... Kan verkligen rekommendera den varmt ;) (ps.tidningen är en av mina favoriter)

 

 

 

 

 

 



En schlagerdrink! - Pink Cranberry


En till rosa drink...

  • 2 cl Polar-Tranbärslikör
  • 2 cl Gin
  • 12 cl Soda
  • 4 cl Ananassaft
  • 1 cl Grenadine
  • 1 Apelsinskiva, 1 Körsbär
Häll rikligt med is i shakern och häll på ananassaft och grenadine. Tillsät alkoholdryckerna, shaky,shaky och sila ner blandningen i ett collinsglas med is i. Fyll upp med soda och dekorera med en apelsinskiva och körsbär.

Kålpanna med tomat


Det här är en annan riktigt god och lätt vegetarisk rätt. Du behöver:

  • Ett  halvt Vitkålshuvud
  • 2 Stora gula lökar
  • 1 burk krossad tomat på burk
  • En liten skvätt grönsaksfond
  • En liten gnutta torkad oregano
  • Salt och peppar
Gör så här...
Strimla vitkålen, dela löken i klyftor fräs upp i lite olja tills det blir "glansigt" tillsätt krossade tomaterna och grönsaksfonden, oregano,salt och peppar. Låt småputtra en stund tills kålen är "al dente". Servera med gott lantbröd och ost.

Fullkornspasta med vegetarisksås


Den här pastasåsen kom jag på idag .Ett litet hoppkok av goda grönsaker...

  • 1 burk krossade tomater med smak av chili,örter el.vitlök
  • 1 burk vita bönor (Bonduelle)
  • 1 påse frysta gröna bönor(tinade)
  • En liten påse fryst broccoli(tinad)
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 grön squash
  •  1-2 msk Renee Voltaires lantbuljiong el. grönsaksfond
  • 3 vitlöksklyftor riven
  • Salt och peppar
  • Riven parmesanost
  • Fusilli fullkornspasta
1)Tina grönsakerna,skär löken i klyftor och tärna squashen. Fräs upp i panna i lite olja tills det får fin färg.
2)Tillsätt de krossade tomaterna, vita bönorna och den rivna vitlöken. Salta och peppra.Låt småputtra. Under tiden koka fullkornspastan. Servera med riven parmesanost och avnjut en nyttig och god middag.





Christian Walz


Vill tipsa er om Christian Walz och hans nya album "The Corner" och även hans förra album "Paint by Numbers". Det är chillar musik och passar bra när man lagar mat. Gillar han sköna jazziga och souliga sound helt enkelt fantastiskt.

Schücks sunda söta


Här kommer ett tips på en trevlig receptbok skriven av Cathrine Schück ."Shücks sunda söta" är proppfull med nyttiga desserter! Här finns tips på bl.a.vardagsefterrätter ,smoothies och festdesserter mm.




Enkel ruccolasallad med parmaskinka


  • Ruccola
  • Parmaskinka
  • Pinjenötter
  • Olivolja
  • Vit balsamico
  • Flingsalt och grovmalen peppar

Lägg upp ruccolan på ett stort fat, rulla parmaskinka och lägg det på ruccolan. Ringla över olivolja och vit balsamico, strö över flingsalt och svartpeppar. Rosta pinjenötterna i en panna utan olja eller smör tills de är vackert guldiga och strö pinjenötterna över salladen. Servera med färsk ciabatta och ett glas bubbelvatten!


Madonna till Helsingfors - Äntligen!




Åh som jag har väntat, ja över 20 år närmare sagt på att äntligen få se min stora Idol Madonna. Ja det är sant Madonna kommer äntligen till Finland med sin "Sticky and Sweet Tour" .Konserten ska hållas i Helsingfors  den 6 augusti  2009 och biljetterna släpps nu på måndag. Så med andra ord blir  det tidig väckning för mig, ska hänga på låset tills det öppnar :)Så nu håller jag tummarna på att jag ska få biljetter, för de kommer gå åt som smör i solsken!!! Få se om min lilla syster yster kommer med mig och trängs på konserten ,det vore väldigt kul, senast så var vi på Robbie Williams konsert och på Stadion i Stockholm och trängdes :), men det är ett bra tag sen dess. I vilket fall som helst så vore det trevligt om hon kom hit till andra sidan av pölen och kollar på Madonna med mig :)

Tjingeling på er och trevlig helg :)!
Kram Nina

KIR ROYAL


Detta  är en kunglig variant på Kir cocktaillet (man använder champagne istället för vitt vin).
En perfekt aperitif!
  • 10 cl Champagne
  • 1 cl Svartvinbärslikör
Häll upp svartvinbärslikören i ett champagneglas och häll sedan på champagnen. Sedan är det bara att servera!






Hallonfluff




 Här kommer ett recept på en riktigt mumsig dessert...



2 dl vispgrädde
1 påse frysta hallon (tinade)
Kolasås




Vispa grädden fluffigt,blanda i de tinade hallonen rör om försiktigt.Till sist blanda  i lite kolasås och rör om.Lägg upp i en fin skål eller servera i vackra glas dekorera med några hallon.Sedan är det bara att servera

  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters