Hallonscones med mörkchoklad


Häromdagen köpte jag senaste numret ( nr 8) av Drömhem och Trädgård och hittade det här ljuvliga receptet på hallonscones med mörkchoklad och det skulle ju genast testas och gott blev det. / Nina


12 st
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
Smaksättning
  • 1 1/2 dl hallon, frusna
  • 50 g mörk choklad

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen.

2. Häll på grädden och arbeta samman till en deg. Detta kan göras i en mixer om man vill.

3. För hallonscones med choklad: Hacka chokladen och blanda ner den tillsammans med hallonen i degen. För att inte få rosa scones görs detta för hand.

4. Forma degen till bollar och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera varma med smör och ost eller lemoncurd.

TIPS! Om man vill kan man servera sconsen med vispad grädde med lite socker i. För sconsen i sig är inte söta.

Gizzi's Kitchen Magic


Det finns mängder av fina kokböcker som man vill ha i sin lilla "kokbokshyllesamling". Här är ytterligare en trevlig en, det är matskribenten, stylisten och tv presentatören Gizzi Erskine som har kommit ut med en ny bok Gizzi's Kitchen Magic. Här finns många trevliga recept och klassiska recept som fått en "ny gnista". Förutom recept finns här tips och olika tekniker för att lyckas i köket. Den här boken ska jag införskaffa mig:) / Nina


Bild lånad av amazon.co.uk.

 


Ninnis köttbullsmacka


Köttbullsmackor är ju så himla gott och enkelt. Perfekt sommarmat till lunch eller en lättare middag, man vill ju att det ska vara enkelt, lätt och gott inget krångel helt enkelt. / Nina


Detta behövs:
  • Kalla köttbullar
  • Smör (kan uteslutas)
  • Dijonsenap
  • Salladsblad (isberg i kruka)
  • Rödbetssallad
  • Rostad lök
  • Kapris
  • Bröd t.ex. skivat rågbröd eller fullkornsbröd
Bred mackorna med lite smör, Dijonsenap, lägg på salladsblad, klicka på lite rödbetssallad, skiva köttbullarna och strö över lite rostad lök och till sist på med lite kapris. Servera på en bricka. Yummie...


Min ljuvliga rosa tekanna


Åh vad glad jag blev när jag fick min ljuvliga rosa tekanna gjord av Kerstin Tillberg i födelsedagspresent av min kära lilla syster yster. Den är helt underbar. Blir perfekt att ha på Afternoon Teapartyt men ska också användas till för att sätta guldkant på vardagen och användas när det kommer oväntat besök;)...
/ Nina

Min fina tekanna.

Pip Studio


Jag är så förtjust i holländska Pip Studio. De har ett gulligt, sött och lekfullt porslin som kan kombineras på olika sätt. De finns i härliga pasteller och färgranna färger. Köpte några koppar och en liten skål till mig själv i födelsedagspresent och jag måste ju förstås utöka samlingen vartefter:)... Gå in och kika på deras ljuvliga hemsida på www.pipstudio.com/en/ och bli förälskad...Här finns bl.a. porslin, tyger, tapeter och hemtextiler. Hälsningar Nina


Jamie Does...


En av mina många fina födelsedagspresenter var den här boken Jamie Does... Där Jamie besöker sex olika länder därav bl.a. Sverige de andra länderna är Spanien, Italien, Marocko, Grekland och Frankrike. Här bjuds det på klassiska rätter med en liten tvist som är inspirerade av Jamies resor. Förutom smarriga recept så är boken en riktig fröjd för ögat. / Nina


Trevlig Midsommar önskar Systrarna Yster


Systrarna Yster vill önska alla en riktigt härlig, solig och varm midommar. Med gott sällskap och god mat!

Hälsningar Nina och Caroline


Grattis Nina!!


Stort grattis till "vår" kära Systrer Yster Nina, som fyller 35 år idag!
Du vet hur mycket jag älskar dig, du är så betydelsefull för mig! Helt fantastiskt är du!
Önskar jag kunde fira din dag tillsammans med dig, personligen. Men  vi får ta det när vi ses nästa gång!
Älskar dig!
// Syster Yster Carro


Kungligt bröllop


Antar att ingen har missat vad som pågått i Sthlm de senaste dagarna eller vad som hände igår!
Så härligt! Vilket underbart bröllop! Victoria och Daniel glänste! Otroligt att man kan bli så rörd!
Stort grattis till dessa fina människor!
// Systrarna Yster


Lånad bild från aftonbladet

Bror Johans Tomatsill


Här bjuder min bror Johan på sin fina tomatsills recept! Passar perfekt nu till midsommar!Enkelt, gott och härligt!
//Carro





Bunke nr 1:
3 msk tomatpure
1,5 dl olja
Blandas tillsammans
(för en lite tunnare konsistens tillsätt 1-2 msk rödvin)

Bunke nr 2:
¾ dels dl rödvins vinäger
1,5 dl socker
Blandas tills det att sockret löst sig

Blanda bunkarna tillsammans till en slät och fin marinad
Dela sedan sillen i fina bitar och lägg i hackad/skivad rödlök och lagerbladen.
Lägg alltsammans i fina glasburkar.

Låt stå i kylen minst 3 dagar
Servera till midsommarlunchen!

Sommar med Ernst : mat, blommor & fix


Vad är inte somrigare än vår  folkkäre Ernst?! Kliv in i hans sommarvärld i boken Sommar med Ernst: mat, blommor & fix skriven av Ernst Kirchsteiger och Mia Gahne. I boken bjuder han på somriga recept och en massa fix och trix. En riktigt härlig Ernstbok.
// Nina

Bild lånad av adlibris.se

Favorit i repris - Nachos de Luxe


Här kommer en favorit i repris: Nachos de Luxe - en supergod rätt bra passar att bjuda på tjejmiddagen och dessutom superenkel att göra...
/Nina

  • Nachochips (jag använde tortilla chips)
  • Köttfärs med tacokryddning. För vegetarisk variant använd sojakross.
  • Sallad
  • Tomat
  • Lök
  • Majs (på burk el.frysta)
  • Färsk gurka (kan uteslutas)
  • Gräddfil
  • Chunky salsasås
  • Riven ost t.ex.cheddar

Bryn färsen och tillsätt tacokrydda. Lägg upp Nachochips på en tallrik och strö över riven ost och sedan in i mikron i ca 30 sekunder. På med alla ingredienser sedan är det bara att mumsa i sig med fingrarna...och sörpla i sig en iste. Yummie...

 




Clipper Kamomillte


Innan jag går och lägger mig brukar jag ta mig en kopp kamomillte. Ni vet när man har haft en dag fylld med fart och fläkt  eller annars bara vill varva ner, då passar det bra med en kopp kamomillte. Inget att starta dagen med:) // Nina


Fetaost - och basilikacrème


Den här snabba crèmen passar bra att servera på bufféebordet, på crostinin, baguetten eller att ha som fyllning i en smörgåstårta med t.ex. salami, prosciutto och rucola
// Nina


  • En bit fetaost
  • 1 1/2-2 msk crème fraiche
  • Lite grovmalen svartpeppar
  • Några Basilika blad
  • Lite olivolja

Smula ner fetaosten i en skål, blanda ner crème fraiche. Rör om. Peppra lite och rör ner olivoljan. Strimla ner basilikan och rör om försiktigt.

 

 


Nationaldagen 6 juni!


Vi systrar önskar alla våra läsare en underbar nationaldag!


Nya nr av Elle mat och vin


Nu blir det frukost med vispgröt och te och så förstås nya nr av Elle mat & vin. Det verkar vara ett härligt nummer med bl.a. grillat, italiensk buffè och kakor. Me likey:). Sedan ska jag iväg och hälsa på min lilla mormor. Ha en underbar dag! Tjingeling på er kram Nina


Recept på Vispgröt hittar ni under Barndomsrätter...

Kladdkakor - Mia Öhrn


Vill tipsa om en underbar bok för kladdkaksälskaren det är Kladdkakor skriven av Mia Öhrn utgiven av Ica bokförlag. Det är inte bara smarriga recept på kladdkakor utan också en fröjd för ögat. Finns att beställa på nätet från t.ex adlibris.se/ Nina


Sophie Dahl's - Miss Dahl's Voluptious Delights


Här är en härlig kokbok som jag vill ha i min lilla kokbokshylla: Miss Dahl's Voluptious Delights skriven av författaren och föredetta modellen Sophie Dahl och dessutom barnbarn till Roald Dahl (som skrivit den fantastiska boken om "Kalle och chokladfabriken"). Boken är fylld med smarriga recept och fina bilder en härlig kokbok i riktig Ninnistyle:) Man kan beställa boken på nätet adlibris.se el. cdon.com/ Nina

Bilden är lånad från amazon.co.uk

Mammsens grekiskinspirerade köttbullar


Här är mammsens recept på Grekiskinspirerade köttbullar de är supergoda. Servera med en sallad och eventuellt lite pasta. Köttbullarna passar också utmärkt att servera på buffèebordet. /Nina

  • ca 20 st Hemmagjorda köttbullar el. ett pkt färdigköpta
  • 2-3 Schalottenlökar
  • Lite soltorkade tomater i olja/kryddor
  • 3-4 Vitlöksklyftor
  • 1 dl Svarta el. gröna oliver urkärnade
  • 1 Liten burk champinjoner el. lite färska
  • 1 burk krossade tomater kryddad el. okryddad
  • Salt, grovmalen svartpeppar och torkad basilika
  • Smör till stekning

1. Bryn köttbullarna i smör tillsätt hackad schalottenlök.
2. Dela soltorkade tomaterna och tillsätt dem i köttbullarna tillsammans med champinjonerna.
Pressa i vitlöken och tillsätt krossade tomaterna och oliverna. Krydda och låt småputtra. Klart för servering.


 


Smarrig pastasallad


Jag bara älskar pastasallader, det är perfekta till picknicken, lunchlådan och att servera på buffèebordet här kommer en smarrig en... Nina


  • Isbergssallad på kruka och vanlig bladsallad
  • 3-4 dl Kokt valfripasta
  • Soltorkade tomater i olja/kryddor
  • 1-2 Små päron
  • 2-3 Tomater
  • 1 Rödlök
  • 1pkt Fetaost
  • 1 dl Cashewnötter/solrosfrön rostade

1.Koka pastan och skölj av den. Lägg pastan i en stor fin skål eller på ett vackert fat. Blanda ner soltorkade tomater dela dem i mindre bitar om du vill.
2. Hacka salladen och skiva löken, päronen och tomaterna. Blanda ner det i pastan.
3. Rosta cashewnötterna och solrosfröna i en panna utan olja tills det är gyllenbruna. Och strö över salladen. Till sist så smula över lite fetaost och ringla över lite vinaigrette. Servera med baguette och ost kan inte bli bättre...

 


Café Kaka


Eftersom jag nu inte är hemma i Sthlm, utan i Eskilstuna så måste jag varmt rekommendera ett mysigt ställe där!Har ni vägarna förbi, så måste ni besöka detta urgulliga lilla fik/café.

Café Kaka ligger på kyrkogatan 6 i Eskilstuna. Detta lilla välbesökta lunchställe har funnits i 10 år! Helt fantastiskt. Man får en liten "söder"känsla över det. Otroligt goda sallader och härliga bakverk som de gör själva. Så gott! Super trevlig personal och nu på sommaren så har de uteservering både på framsidan och baksidan (liten bakgård). Prisvärd, hemlagat och hembakat... kan det bli bättre??

Lånad bild från www.cafekaka.se

  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters