Trevlig Valborg!


Systrarna Yster önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton!

Kramar
Carro & Nina


Vitchokladmousse med passionsfrukt


Lovade min vän Salem att jag skulle lägga upp detta recept igen!Dock så är denna Chokladmoussen med passionfrukt istället för hallon som jag hade sist!Men man kan byta ut passionsfrukten till precis vilket bär, frukt man helst tycker om!


2dl vispgrädde
180 gram vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella eller kvarg
  1. Vispa grädden.
  2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den bara smälter
  3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning
  4. Rör ner Kesellan och sist grädden
  5. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim
  6. Toppa moussen med passionfrukt, smaksätt med lite socker

Aktuella Joel Kinnaman är MQ:s vårmodell 2010




Superaktuella Joel Kinnaman står som modell för MQ:s nya vårsatsning. Snygga herrkläder till vårens alla fester!  Systrarna Yster gillar!










Bilderna är lånade av MQ och är tagna av fotografen Andreas Sjödin /MQ.
Info Bindefeld AB.



 

 


Premiär för Märtha!


På tisdag ska jag och min sambo + lite flera gå på öppningen för Seaside Söder som kluckandes ligger på Kajplats 16, Södermälarstrand. Vi fick nys om detta för ett bra tag sen, när vi pratade med ägaren av KBG, Håkan som är en av ägarna till Märtha.

Så på tisdag blir det mingel på "Sunset Bar" och då får vi se hur bra det är! Mer info kommer!
De har tydligen stockholms bästa utsikt! Vi får väl se! :)


Söder Mälarstrand - Lånad bild från google

Jordgubbs- och hallon bakelse


Min älskling älskar rulltårta! Så idag tänkte jag överraska honom med en jordgubbs- och hallonbakelse!
Som egentligen är som en rulltårta, men man vänder på den och klickar en gräddklick på den :) Enkel, tar ca 25 min och god är den! Dock är jag inte speciellt fingerfärdig, så eran blir säkert mycket snyggare!

// Carro



Rulltårtan:
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk eller vatten
(Jag tog faktiskt grädde, eftersom jag inte hade mjölk hemma)

Fyllning:
250 gram Jordgubbar
200 gram hallon
½-1 dl socker

Servering:
Hallon eller jordgubbar
Lättvispad grädde

  • Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Lägg hallon och jordgubbarna i en mixer tillsammans med sockret, mixa grovt.
  • Vispa ägg och socker poröst. Siktna ner mjölet tillsammans med bakpulvret, tillsätt sedan mjölken.
  • Rör runt tills den blir en jämn och fin smet.
  • Bred över smeten på bakplåtpappret och ställ in i ugnen ca 5 min
  • Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtpapper, dra av pappret försiktigt. Sitter den hårt kan man pensla kallt vatten på pappret. Låt kakan svalna.
  • Bred ut en jämnt lager av fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan med hjälp av pappret. Rulla kakan hårt så den håller formen när du ska skära den. Låt den vila några minuter innan den skärs upp.

    Skiva tårtan och lägg en klick grädde och dekorera med bär! Volia!
    Man kan ju även så klart äta den som vanlig rulltårta med!


Grillad Sparris med Tomatsalsa


En nyttig vegetarisk och fräsch rätt. Passar lika bra som förrätt eller som tillbehör! Går lika bra att ha sparrisen i ugnen som att steka dem!
Hälsningar Carro


6 tomater
½ gul lök eller röd lök
1-2 vitklöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk färsk bladpersilja och basilika hackas fint

2 knippen färsk grön sparris
1 tsk citronsaft
Salt och peppar


Gör först tomatsalsan:

1.      Hacka tomaterna fint och lägg i en skål

2.      Skala och hacka lök och vitlök fint, blanda ihop med tomaterna

3.      Tillsätt olja, persilja och basilika, salta och peppra litet och rör om

4.      Hetta upp en grillpanna och häll i lite olivolja, grilla sparrisen på bägge sidor i ca 5 min

5.      Pressa lite citronsaft över och strö över salt och svartpeppar

6.      Fördela sparrisen på ett fat och toppa med tomatsalsan

 

 


Rabarberkompott


Den här desserten är pricken över i:et efter en riktigt god middag...
Busenkelt!

Rabarberkompott:

  • ca 500 gr rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ - 2dl vatten
  • En liten skvätt vittvin( kan uteslutas)
  • Fröna från en vaniljstång
  • (Vill man,så kan man reda genom att blanda potaismjöl + vatten)

Tillbehör:

  • Digestivekex
  • Vaniljvisp (vispad)
  1. Skiva  rabarbern , koka upp den med resten av ingredienserna.
  2. Låt den sedan småputtra i ca 10 minuter. Låt svalna.

Lägg upp rabarberkompotten i små portionsskålar eller små vackra glas.
Häll i rabarberkrämen i botten, krossa sedan digestiven och toppa med vaniljvisp! MUMS!

 


Systrarna Ysters Lördag


I lördags så fixade och donade systrarna yster i ett kök i Sthlm! Vi lagade en massa olika rätter och fotade! Nu undrar ni väl till vad? Tyvärr kan vi inte berätta om det just just nu, men håll utkik så får ni veta inom kort!  Någon som vågar gissa?

Bjuder på lite bilder!









Mickes tacomackor


Man tager vad man haver! Efter att haft en tacokväll så blev det ju rester!
Så då gjorde Micke dessa jätte mumsiga mackor! Dock tyckte han att man ev kunde ha lite senap på! Bara att testa nästa gång!
Hälsnigar Carro

4 formbröd
Smör
Köttfärs (tillagad med tacokrydda)
Hackade tomater
Riven ost

Rosmarin




Carros Kladdkaka med nötter


Älskar ju kladdkaka och nötter, så jag gjorde en egen variant som blev himlans god!
Hälsningar Carro




  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 gram smör
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite salt

  • 2 dl hackade valfria nötter (Jag tog mandel och hassel)
  • 2 msk socker
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk smör

  1. Blanda ägg och socker, rör om tills det blir poröst
  2. Häll sedan i alla andra torra ingredienser och rör om
  3. Smält smöret och häll i blandningen
  4. Hacka nötterna och lägg dem i en kastrull med smör
  5. Strö sedan i socker och florsocker och rör om under uppvärmning
  6. Blanda i nötblandningen i smeten och häll i en fin form
  7. Lägg i ugnen ca 20-25min på 175 grader
  8. Ta ut och låt svalna!
Servera med en gräddklick eller ät den som den är! Dock fick jag ingen bra bild på hela kalaset!
Men gott blev det! Jag tog ut min efter 20 min, har gasugn och är lite osäker på den. Men det blev perfekt! Alldeles kladdig och god i mitten!

Fredagsmiddag- Kalkon och Rucolarisotto


Här kommer en god och lyxig fredagsrisotto med kalkon och rucola.
//Nina

  • 1 pkt Kallrökt kalkon (kan bytas ut mot kallrökt kyckling och för vegetarisk variant uteslut kalkon/kyckling och använd t.ex. halloumiost)
  • 1 Rödlök
  • 2 vitöksklyftor
  • 3 dl kokt ris
  • Lite rucola
  • Svartpeppar och salt
  1. Koka riset. Skär rödlöken i klyftor och bryn dem.
  2. Skär den kallrökta kalkonen i strimlor. Tillsätt den i löken. Lägg i skivad vitlök. Stek försiktigt om vitlöken steks för hårt får den en besk smak.
  3. Tillsätt riset och tillsist rucolan som bara ska värmas snabbt.
Servera med ett kokt ägg som är sådär härligt krämigt inuti...
Mums!


Kryddor från Krysmyntagården, Gotland


För ett litet tag sedan köpte jag hem lite kryddor från Krysmyntagården, Gotland från en välsorterad matbutik på Fältöversten, Stockholm. Köpte citronpeppar och Persilada en krydda som passar bra till pasta, kötträtter, potatisrätter och som smaksättning i creme fraiche och aromsmör. Kryddorna är väldigt goda och har rena smaker och det gillar Systrarna Yster! Gå in på www.krysmynta.se och kika och kanske shoppa hem lite kryddor...
Hälsningar Nina


Lantliv Mat&Vin


Vill tipsa er om Lantlivs nya tidning Mat & Vin. En tidning fylld med härliga recept, bilder och annat trevligt.
Hälsningar Nina


Min lilla lunch...Mozzarella och tomat


Något av det bästa jag vet är tomat och mozzarella med färsk basilika, balsamico och en gnutta nymalen svartpeppar. Supergott och enkelt, servera med lite lantbröd.
/ Nina

  • Mozzarella
  • Tomat
  • Färsk basilika
  • Svartpeppar
  • Balsamico

Maränggrotta med bär


I helgen fick jag avnjuta en maränggrotta som min kära mor gjort!
Här kommer det fantastiska receptet!
Hälsningar Carro



  • 3 äggvitor + 2 äggulor
  • 2 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2-3 msk grovhackade pistaschnötter
  • ½ dl vaniljsocker
  • 250 gram mascarpone
  • salt
  • Skogsbärsblandning (river limeskal + lite socker)

  1. Sätt ugnen på 250c. (Maränggrottor)
    Vispa vitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning.
  2. Vispa sedan i bakpulver och ½ krm salt. Vänd försiktigt i pistaschhacket.
  3. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 st). Gör en grop i mitten med en liten sked.
  4. Ställ marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen, de ska endast stå i eftervärmen i ca 3 timmar, gärna över natten.
  5. Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarpornen.

Servera maränggrottorna med skogsbärsblandning ( eller med fruktsallad) och vaniljmascarpone
Riv gärna lime eller vitchoklad över grottorna.

Glad påsk-fortsättning!


Härliga påsk och det underbara påskvädret! Och som man har ätit! Ska bokstavligen sluta med fast föda nu, för nu har jag ätit en hel del gotta! Lamm om inte annat! Hoppas ni alla haft en fin påskhelg och fått njuta med era nära och kära. Jag har tillbringat tid med min familj hela helgen och det är helt fantastiskt! Ha det bra och hoppas veckan blir fin!
Hälsningar Carro


Clipper Green Tea med echinacea och citron


Jag är inget stort fan av grönt te men det här gröna teet vill jag verkligen rekommendera. Jag har nämligen varit hes och var rädd för att bli förkyld så jag införskaffade mig det här toppen teet och det har har lindrat mina besvär. Teet fungerar som en liten "portvakt" för förkylningsbobborna i förebyggande syfte. Smaken är god och uppfriskande. Och jag är inte hes längre:) ...
Hälsningar Nina


Blåbärskvarg


Det här är en typisk finsk dessert. Enkel att göra och supergod.
Hälsningar Nina

Detta behövs för 4 pers:

  • 250 g kesella naturell (kvarg i Finland)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk äkta vanilsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 2-3 dl frysta blåbär
Gör så här:
Vispa grädden. Rör ner kesellan. Tillsätt socker och vaniljsocker, rör om. Tillsätt blåbären och rör om försiktigt. Lägg upp i vackra glas och dekorera med några frysta blåbär. Yummie...


Påskkaffe från Kahls


Idag var jag på påskfika hos lilla mormor med mamma. Jag hade med mig påskkaffe från Kahls Zabaglione (en klassisk italiensk dessert) med smak av vispad äggula, socker och dessertvin.
Hälsningar Nina


Så här tyckte testpanelen om doften och smaken:

Mormor: "Ganska god doft. Drömkaffe. Ju mer man dricker desto godare smak."

Mamma: "God doft. God smak, extra god tillsammans med en bit sockerkaka naturell."

Nina: "Underbar doft och god smak, smakar dessert. Passar bra att dricka till efterrätt med en liten bit choklad."

Testpanelen avnjöt kaffet med lite gräddmjölk.



  • Tillbaka till startsidan
  • RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters