Laxpaket med getostkräm
Detta är en av dom små fina sakerna jag ska bjuda på detta nyår!
Du behöver:

Du behöver:

- 400 gram tunt skivad rökt lax
- 6 gelatinblad
- 200 gram mild chevré eller fårost (Funkar faktiskt med philadelphia)
- 4 dl cremé fraiche
- 2 pressade vitlökar
- 2 msk mjölk
- basilika
- salt
- pinjenötter
1) Fördela laxen i små formar, tex. muffinsformar
2) Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca. 5 minuter. Finfördela osten med cremé fraiche, vitlök, salt och basilika.
3) Krama ut gelatinet och smält den på svag värme i mjölken, i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen under omrörning i ostblandningen.
4) Häll blandningen i formarna och vik över laxen, låt stå kallt i minst 2 timmar.
Fördela salladen på ett fat, lägg upp laxpaketen på salladen. Rosta pinjenötter och strö över laxen. Garnera med basilikablad!
Kommentarer
Postat av: Anna
Oh, tänkte fråga efter det här receptet. Fantastiskt gott! =)
Trackback